Μελίσσι Κορινθίας:Τα κεραμικά της δημιουργικής βιομηχανίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Μελίσσι Κορινθίας:Τα κεραμικά της δημιουργικής βιομηχανίας



Οι πιο πρωτοποριακές αλλά και οι πιο ευφάνταστες συσκευασίες σε ελαιόλαδα (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια έχουν πρόσωπο και ονοματεπώνυμο. Μιχάλης Μικέλης. Ο κεραμίστας που έχει δώσει άλλη ώθηση στη δημιουργική βιομηχανία για τα προϊόντα της αγροδιατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς του είναι και οι συσκευασίες για τα λάδια και το ξύδι της εταιρείας Μελίσσι. Η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία, όπως διαβάζουμε στο site της οικογενειακής επιχείρησης του Μιχάλη, «είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει τρία εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από κορινθιακές ποικιλίες ελιάς, καθώς και ένα βιολογικό γλυκό ξίδι με γεύση περγαμόντο, με την επωνυμία Ladolea. Τα αδέλφια Πάνος και Θάνος Κλουτσινιώτης ήθελαν μια εξαιρετική συσκευασία που θα συμπλήρωνε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους ενώ ταυτόχρονα θα υπογράμμιζε την αυθεντικό τους χαρακτήρα. Το μπουκάλι είναι εμπνευσμένο από τον αρύβαλλο, ένα κορινθιακό αγγείο του 7ου αιώνα π.Χ. που συνήθως περιείχε λάδι, με το οποίο οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους πριν από το αγώνισμα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Μιχάλης συνεχίζει την οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση. Διαβάζουμε για αυτήν στο site της Αττικής Κεραμεικής: «Ο Γεώργιος Μικέλης ξεκίνησε την Αττική Κεραμική το 1975. Το πρώτο εργαστήριο - πριν την έναρξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας - ήταν σε πολλές περιπτώσεις η κουζίνα του σπιτιού του, στην οποία τα παιδιά του παρακολουθούσαν τα πειράματά του και τα αποτελέσματα τους.


Η πρώτη βιοτεχνία στεγάστηκε σε έναν χώρο 100 τμ. στην περιοχή των Ελληνορώσων, στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων. Με πολύ επιμονή και σκληρή δουλειά, η επιχείρηση άρχισε να αναπτύσσεται κι έτσι μεταφέρθηκε σε μια τετραώροφη πολυκατοικία στον Κολωνό, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε ξανά στην περιοχή των Σπάτων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ακίνητα για βιοτεχνικές / βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στη διάρκεια αυτών των ετών σημειώθηκαν πολλές αλλαγές στην αγορά, όπως είναι φυσικό. Η Αττική Κεραμική ακολούθησε αυτές τις αλλαγές, περνώντας από την παραγωγή του κλασσικού δίδυμου “φλιτζάνι καφέ - τσαγιού”, στην παραγωγή μπομπονιέρας, στην παραγωγή επιχειρηματικών δώρων (όπου αποτέλεσε τον προμηθευτή μεγάλων πολυεθνικών εταιριών), στην παραγωγή τουριστικών κεραμικών ειδών κοκ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια συνοδοιπόρος στην ανάπτυξη της επιχείρησης είναι ο εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς, Μιχαήλ Μικέλης, ο οποίος πιστός στις οικογενειακές αξίες και με μεγάλη αγάπη για την τέχνη της κεραμικής έχει εξελίξει και αναβαθμίσει τόσο την παραγωγική διαδικασία όσο και το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων.

Η επιχείρηση Αττική Κεραμική εξελίχθηκε από μια μικρή βιοτεχνία τοπικής εμβέλειας σε ένα εργοστάσιο κατασκευής και παραγωγής κεραμικών ειδών ( χρήσεως, διακόσμησης, διαφήμισης, ειδικών κατασκευών).

Βασικός στόχος της εταιρείας Αττικής Κεραμικής είναι η προσφορά ποιοτικών και αξιόπιστων προϊόντων, καθώς και η απόλυτη κάλυψη των αναγκών των πελατών της».

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad