Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Μία Ελληνίδα από το Κιάτο γυναικολόγος στο ευρωψηφοδέλτιο του Μακρόν! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Μία Ελληνίδα από το Κιάτο γυναικολόγος στο ευρωψηφοδέλτιο του Μακρόν!


Μία διακεκριμένη συμπατριώτισσά μας κόρη του υποψήφιου δήμαρχου Σικυωνίων κ. Ζαχαρόπουλου γυναικολόγος αποδέχτηκε την πρόταση του Γάλλου Προέδρου να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.


Τα 30 πρώτα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που θα «κατέβουν» στις ευρωεκλογές ανακοινώθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκεται η «δική μας», Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. «Η παρουσία μη Γάλλων πολιτών στο ψηφοδέλτιο μας αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής μας για εξευρωπαϊσμό των εκλογών", δήλωσε ο Στέφαν Σεζουρνέ, πρώην σύμβουλος του Μακρόν και επίσης υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, είναι διακεκριμένη γυναικολόγος με σπουδές στην Ιταλία, εργάζεται σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Παρίσι, έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ιατρικά θέματα και κυρίως στην ενδομητρίωση.

Το 2016, με αφορμή την καμπάνια της για την ενδομητρίωση, είχε φιλοξενηθεί σε μεγάλο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Elle, μαζί με την διάσημη τραγουδίστρια Ιμανί και την ηθοποι και σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ.Το 2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα:«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Πατέρας της κυρίας Ζαχαροπούλου, η οποία επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας, είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων και νυν υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων, Νίκος Ζαχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το κόμμα La Republique En Marche (LREM) αναμένεται να έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές και να κατακτήσει 24 έδρες. Από τους συνολικά 79 υποψηφίους, μόλις ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 30, με τους μισούς υποψήφιους να είναι γυναίκες. Επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου είναι η Ναταλί Λουαζό, νυν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η πλήρης λίστα του κόμματος θα δημοσιοποιηθει σε λίγες μέρες και σύμφωνα με πηγές θα περιλαμβάνει και άλλους μη Γάλλους υποψηφίους. «Αν προχωρήσουμε με ξένους υποψηφίους θα χρειαστούμε να έχουμε επτά διαφορετικές εθνικότητες επειδή ο αριθμός ανταποκρίνεται στη δομή των ομάδων του ευρωκοινοβουλίου και στα δικά μας κριτήρια για διακρατικές λίστες» δήλωσε ο Σεζουρνέ.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλος ανέφερε για την επιτυχία αυτή της κόρης του:

«Ως δημόσιο πρόσωπο οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην κόρη μου, DrΧρυσούλα Ζαχαροπούλου, Χειρουργό- Γυναικολόγο,  κάτοικο Παρισιού, για την επιλογή της από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ ΜΑΚΡΟΝ να  ορισθεί υποψήφια και να πλαισιώσει το Ψηφοδέλτιο του κόμματος «Η Δημοκρατία μποροστά» [LaRepubliueEnMarche!,LREM] στις  Ευρωεκλογές του 2019.

Την συνοδεύουν οι ολόψυχες ευχές όλων μας για καλή επιτυχία, στις νέες αυτές προκλήσεις της ζωής της.

Πρόκειται για ύψιστη τιμή στο πρόσωπό της, στην οικογένεια, τον τόπο καταγωγή της τον Δήμο Σικυωνίων και την πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Αντιπροσωπεύει όλα τα παιδιά της Ελλάδας που ξενιτεύτηκαν  για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και σηκώνουν την Πατρίδα μας στους ώμους τους.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που μπορεί, η Ελλάδα που προοδεύει σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι καλύτερες   ευχές μου  συνοδεύουν και όλα τα παιδιά, όλα τα Ελληνόπουλα, εντός και εκτός των συνόρων της Χώρας, να έχουν υγεία δύναμη και πρόοδο στη ζωή τους».

Τις πληροφορίες τις πήραμε από το newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad