Γ. Δέδες:«Κρείτον σιωπά ή Λαλείν μάτην» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Γ. Δέδες:«Κρείτον σιωπά ή Λαλείν μάτην»


Παρακολουθήσαμε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα πελοποννησιακά τηλεοπτικά δίκτυα, να μιλά συνεχώς επί δύο ώρες χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα, πράγμα που από μόνο του συνιστά επίτευγμα. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει τα προεκλογικά του προγράμματα, του 2010 και του 2014. Αν ξεκινούσε έτσι, δεν θα υπήρχε νόημα να συνεχιστεί η συνέντευξη.

Επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο αοριστίας, υπεκφυγών και αυτοαναφορικότητας, επιχείρησε να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες του στη διοίκηση της Περιφέρειας. Δυστυχώς για τον κ. Τατούλη, το αποτύπωμα της περιφερειακής του διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο είναι απτό και μετρήσιμο, έχει καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια και κρίνεται ως ανεπαρκές και φτωχό από τους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν την αναπτυξιακή υστέρηση του τόπου μας. Όσο ο ίδιος επιμένει να αυτοπροβάλλεται ως ο εγγυητής του αναπτυξιακού μέλλοντος της Πελοποννήσου, τόσο περισσότερο εκτίθεται, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει και διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των μεγαλόστομων διακηρύξεών του και της πραγματικής εικόνας που με δική του ευθύνη παρουσιάζει η Περιφέρεια.

Ας μην κουράζεται όμως. Την απάντηση θα την πάρει σύντομα, όχι από την άνεση και την ασφάλεια του τηλεοπτικού στούντιο και των φιλικών του δημοσιογράφων, αλλά από την ετυμηγορία των πολιτών, οι οποίοι θα δείξουν το δρόμο της εξόδου στο κουρασμένο, κλειστό και συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που εκπροσωπεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad