Η «Συμμαχία Πολιτών» για την πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Η «Συμμαχία Πολιτών» για την πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη»


Στις αιτιάσεις του Δημάρχου περί ευθυνών της μειοψηφίας στο ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη» και το πάγωμα των εργασιών της απαντά σήμερα η «Συμμαχία Πολιτών» και ο Βασίλης Νανόπουλος υπενθυμίζοντας στον κ. Πνευματικό την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί της επιλογής του 1ου μειοδότη για την υλοποίηση του έργου. «Η θέση μας δικαιώθηκε, ο κ.Πνευματικός έκανε στροφή 180 μοιρών ψηφίζοντας την πρόταση μου στην οικονομική επιτροπή της 20ης Φεβρουαρίου 2018  . Η δική του θέση ήταν να  αγνοήσουμε τις τρείς καλύτερες οικονομικές προσφορές και να δοθεί το έργο στον 4ο εργολάβο . Η θέση μου από την αρχή ήταν να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός σε επίπεδο ιδεών και με βάσει την μελέτη αυτή να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό. Δεν έγινε δεκτό αυτό! Στην οικονομική επιτροπή τέθηκε θέμα αξιολόγησης προσφορών. Εγώ είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν οι όροι του διαγωνισμού να αλλάξουν . Είχαμε προβλέψει τα προβλήματα  της διαδικασίας όπως και συνέβη» δήλωσε τότε ο Βασίλης Νανόπουλος με το θέμα να μπαίνει την επομένη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων και εν τέλει να λαμβάνεται η απόφαση το έργο να το αναλάβει ο πρώτος μειοδότης ο οποίος είχε δώσει και την καλύτερη προσφορά. «Οι εταιρίες που έδωσαν προσφορές έχουν αναλάβει πολλά και σημαντικά έργα , δεν έχουν κηρυχθεί έκπτωτες ούτε έχουμε στοιχεία ότι έχουν κάνει κακούς χειρισμούς συνεπώς δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα ολοκληρώσουν το έργο.

14 μήνες μετά από αυτήν την απόφαση το έργο δεν προχωρά και ο κ.Πνευματικός αναζητά ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν! Ξεχνά ποια ήταν  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , πως ο ίδιος και η παράταξή του υπερψήφισαν και υπεκφεύγει ενώπιον των πολιτών και λόγω εκλογών των δικών του ολιγωριών που έχουν οδηγήσει σε παύση τις εργασίες στην πλατεία. Η «Συμμαχία Πολιτών» και ο Επικεφαλής της Βασίλης Νανόπουλος αταλάντευτα μένουν στις θέσεις που και τότε εξέφραζαν επικαιροποιώντας τις, για την σωστή ενημέρωση των πολιτών παραθέτοντας συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης. «Είπε ο κ.Πνευματικός ότι υπάρχουν ένοχοι για την πλατεία και θα πρέπει να σιωπούν. Εγώ ούτε ένοχος είμαι ούτε σιωπώ! Εκείνος είναι ένοχος και θα πρέπει να σιωπά! Είπε επίσης πως ο Νανόπουλος και ο Σταυρέλης δεν μπορούν  να διοικήσουν το δήμο. Θεωρώ πως τόσο εγώ όσο και ο κ. Σταυρέλης πολύ καλύτερα μπορούμε να διοικήσουμε το δήμο . Εγώ δεν θα κάνω βέβαια τα ίδια λάθη που έκανε ο κ.Πνευματικός ο οποίος μετά από 10 χρόνια στην αντιπολίτευση και 13 στην διοίκηση του δήμου δεν έχει μάθει να κάνει μια σωστή σύμβαση και να την εκτελεί. Συνεχίζει να ακολουθεί την συνήθη τακτική του επιρρίπτοντας ευθύνες σε άλλους όταν αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος! Για το έργο της πλατείας πραγματοποίησε διαγωνισμό με μελετητή ο οποίος ήταν υποψήφιος του και χωρίς ανάλογη εμπειρία, η δε διαγωνιστική διαδικασία δεν ακολουθήθηκε όπως έπρεπε. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είπαν πως το έργο μπορούσαν να το κάνουν 4 εταιρίες. Ο κ.Πνευματικός μίλησε να δοθεί το εργο  την 4η την ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (είναι η εταιρία που έχει φτιάξει τους πεζοδρόμους στην Κόρινθο) χωρίς να εξηγήσει επαρκώς  γιατί οι άλλες τρείς που είχαν δώσει οικονομικότερη προσφορά δεν ήταν κατάλληλες. Δεν μας είπε ποτέ γιατί η 2η εταιρία η ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ δεν ήταν κατάλληλη αφού είναι μια εταιρία που και έχει συνεργαστεί ο δήμος μαζί της και συνεργάζεται. Ήταν καλή η ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ να κάνει το πολυδύναμο νηπιαγωγείο και όχι την πλατεία; Είναι καλή να κάνει το εργοστάσιο κομποστοποίησης αλλά όχι την πλατεία; Είναι ικανή να ολοκληρώσει το νηπιαγωγείο στο Σοφικό, πεζοδρόμια στην πόλη, το κτίριο της Συνεταιριστικής αλλά όχι την πλατεία; Όλα τα παραπάνω έργα που ανέλαβε από το δήμο εκτελέστηκαν η εκτελούνται κανονικά .

Γιατί επίσης καλή δεν ήταν η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΣ, η 3η εταιρία και ο κ.Πνευματικός μίλησε για την 4η;

Λέει ότι η επιτροπή αξιολόγησης απέκλεισε τις 3 πρώτες αλλά αν δείτε τους λόγους είναι επουσιώδεις! Άλλωστε, δεν κάνουμε κάποιο διαστημικό έργο, ανάπλαση πλατείας κάνουμε και από  ότι βλέπουμε το πιο μεγάλο κόστος είναι μαρμαροστρώσεις και σιδηροκατασκευές. Αυτό είναι το έργο για το οποίο καμαρώνει ο κ Πνευματιικος .

Ο κ.Πνευματικός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξέλιξη του έργου στην πλατεία και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται . Δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί σωστά με τον εργολάβο και να του δώσει να καταλάβει ότι οι προδιαγραφές θα τηρηθούν και πρόσθετα έργα ή απρόβλεπτα θα τιμολογηθούν όπως πρέπει για να μην περιμένει από εκεί να βγάλει κέρδος υπερβολικό .  Ένα έργο που ακριβώς επειδή θα σημαδέψει την πόλη για δεκαετίες δεν θα έπρεπε να γίνει βιαστικά και προεκλογικά! Άραγε γιατί μέσα στα 5 χρόνια θητείας του δεν το υλοποίησε ο κ.Πνευματικός; Εμείς, σαν νέα δημοτική αρχή, θα υλοποιούμε έργα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας και όχι μόνο πριν από τις εκλογές.

Σχετικό βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad