Αρνάκι ή κατσικάκι το Πάσχα; Ποιο είναι πιο υγιεινό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Αρνάκι ή κατσικάκι το Πάσχα; Ποιο είναι πιο υγιεινό


Η Κυριακή του Πάσχα έρχεται και ήδη οι περισσότεροι έχουν προμηθευτεί το κρέας που θα βάλουν στο τραπέζι τους. Πρώτες επιλογές, μα φυσικά, το αρνί και το κατσίκι.

Κάποιοι επιλέγουν να απολαύσουν ένα από τα δύο, ενώ οι πιο μερακλήδες βάζουν στη σούβλα και τα δύο.

Ποιο, όμως, από τα δύο είναι η καλύτερη επιλογή για τη σιλουέτα και φυσικά για την υγεία μας. Αρνί ή κατσίκι;

Τα 100 γρ. αρνιού, η τιμή του οποίου κινείται στα περυσινά επίπεδα, περιέχουν περίπου 210 θερμίδες. Εχει όλα τα βασικά αμινοξέα, βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, σελήνιο και ψευδάργυρο, ενώ το συκώτι και τα εντόσθιά του προσφέρουν φωσφόρο, σίδηρο και βιταμίνη Α.

Το αρνί περιέχει πολλά λιπαρά, ωστόσο, δεν υπάρχει πρόβλημα εάν καταναλώνεται με μέτρο. Μόνο το 35% από το λίπος του είναι κορεσμένο, ενώ το υπόλοιπο είναι μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά.

Το άπαχο μέρος του αρνιού έχει περίπου 80μg χοληστερίνης. Μάλιστα, το περισσότερο λίπος του βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος, οπότε εάν δεν καταναλωθεί η πέτσα μειώνονται τα κορεσμένα λιπαρά.


Από την άλλη πλευρά, το κατσίκι έχει περίπου 100 θερμίδες στα 110 γρ. και από τα λιπαρά του, που είναι πιο λίγα από το αρνί, μόλις το 10% είναι κορεσμένα.
Η χοληστερίνη είναι σχεδόν ίδια καθώς είναι στα 75μg. Το κατσίκι έχει τις ίδιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά με το αρνί, ωστόσο, διαθέτει περισσότερο νάτριο.

Ο,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ένα: Είτε προτιμήστε αρνί, είτε κατσίκι, εάν το συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα μειώνετε την κακή χοληστερόλη, καθώς οι φυτικές ίνες θα κάνουν όλη τη δουλειά και θα την απορροφήσουν από τον οργανισμό σας.




Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad