Ν.Γότντικας για τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων Νίκα - Τατούλη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ν.Γότντικας για τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων Νίκα - Τατούλη


"Τσακωμός για να κρύψουν την ταύτισή τους»

 Οι μέχρι πριν 6 μήνες συνοδοιπόροι της ΝΔ και συνδιοικούντες στην Τοπική Διοίκηση στην Πελοπόννησο, μπροστά στην κάλπη τσακώνονται με ύβρεις, ξεκατινιάσματα, βγάζοντας ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Τα παραδείγματα για τα οποία τσακώνονται είναι χαρακτηριστικά της ταύτισής τους:

·         Ποιος είναι πιο συνεπής για να αυξηθούν τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου. Όμως και οι δύο θεωρούν δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο την απληρωσιά των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, το ξεκλήρισμα των μικρών αυτοαπασχολουμένων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

·         Ποίος είναι πιο εξυπηρετικός για να προωθηθούν τα σχέδια για την επιχειρηματική δράση στα σκουπίδια με στόχο να αποκομίσουν εκατομμύρια κέρδη οι διάφοροι επενδυτές. Όμως και οι δύο θεωρούν δεδομένο τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών μετακυλώντας το κόστος στο λαό, κανείς δεν εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία του λαού, ενώ και οι δύο θεωρούν δεδομένο τη διαμόρφωση εργασιακού Νταχάου σε όσους εργαζόμενους δουλέψουν σε αυτές τις επενδύσεις.

·         Ποιος είναι πιο πολύ με το ΝΑΤΟ, που σημαίνει μετατροπή της περιοχής μας σε μαγνήτη ενδεχομένων επιθέσεων στην όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Όλοι μαζί ανταγωνίζονται για το ποίος χαρίζει περισσότερα  εκατομμύρια στο κεφάλαιο και ο τσακωμός τους είναι ποιό τμήμα του κεφαλαίο θα βγει πιο κερδισμένο. Και οι δύο προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη με δεδομένο τα τσεκουρωμένα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Μην ψάχνεις διαφορές μεταξύ ομοίων. Βαδίζουν τον ίδιο δρόμο που είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο δρόμος ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου.

Ο λαός της Πελοποννήσου στις 26 Μάη να πει με την ψήφο του ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων, ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να βάλει περισσότερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad