Πασχαλινά κουλούρια: Η πιο κλασική συνταγή, της Βέφας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Πασχαλινά κουλούρια: Η πιο κλασική συνταγή, της Βέφας


Πάσχα χωρίς να μυρίσει το σπίτι αμμωνία δεν γίνεται. Γιατί απλά δεν γίνεται Πάσχα χωρίς κουλουράκια αμμωνίας. Δείτε την τοπ συνταγή!


Τα πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας αποτελούν την κλασικότερη εκδοχή του πασχαλινού κουλουριού. Με πολλά αυγά, πολύ βούτυρο και μπόλικη αμμωνία, τα πασχαλινά κουλούρια γίνονται αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων (στα κρυφά τη Μεγάλη Εβδομάδα), στα φανερά από την Ανάσταση και μετά.

Και επειδή το πασχαλινό κουλούρι για πολλούς δεν χωράει πειραματισμούς σας δίνουμε τη συνταγή της πλέον κλασικής τηλεμαγείρισσας της Ελλάδας. Της Βέφας Αλεξιάδου.

Ορίστε τα πασχαλινά κουλούρια της Βέφας:

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
250 γρ μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
0.5 κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε
1 κουταλιά γάλα
5 κουτ. γλυκού baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή και με τη βοήθεια μύλου για κουλούρια.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (προσοχή! αν δε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, τότε ΔΕΝ βουτυρώνουμε το ταψί, τα κουλούρια βγάζουν αρκετό λίπος από μόνα τους), αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!



Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad