Την Παρασκευή απολογούνται οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Την Παρασκευή απολογούνται οι συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα


Την Παρασκευή θα απολογηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν σήμερα οι 7 συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του του 53χρονου εικονολήπτη στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκανε δεκτή την αίτηση των κατηγορούμενων για τριήμερη αναβολή και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.  Οι κατηγορίες που βαρύνουν του 2 από τους 7 συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Ο 53χρονος που έχασε την ζωή του είναι πατέρας 2 παιδιών. Σε δηλώσεις μετά την διαδικασία ο Ν. Μπασακίδης, δημοτικός σύμβουλος και ένας από τους κατηγορούμενους ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την διαδικασία του σαϊτοπόλεμου.

Τη λύπη του για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε ο Δήμος Καλαμάτας, γνωστοποιώντας ότι η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την Πολιτεία και με εξέταση ιδιαιτέρως των παραμέτρων που συνδέονται με την ασφάλεια.

Αντιδράσεις
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί.  Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του, προερχόμενου από τη ΝΔ, δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί «DNA των Μεσσήνιων»  δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας».

«Το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως είναι σήμερα, καμία δημοτική αρχή δεν θα αποφασίσει την συνέχιση του εθίμου χωρίς σαφές θεσμικό πλαίσιο. Για το θάνατο του εικονολήπτη κάποιος πρέπει να αναλάβει την ηθική ευθύνη και αυτός είμαι εγώ», είπε μεταξύ άλλων στο Πρώτο πρόγραμμα, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

«Πρόκειται για βάρβαρη και ανεξέλεγκτη εφαρμογή μιας τελετουργίας. Δεν αποφέρει τίποτα το ουσιαστικό, πρόκειται για ατραξιόν, δεν αρκούν τα  αστυνομικά μέτρα, χρειάζεται μια συζήτηση στα σχολεία προκειμένου να υπάρξει μια απομυθοποίηση αυτών των εθίμων», είπε μεταξύ άλλων στο Πρώτο πρόγραμμα, στην ίδια εκπομπή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad