Γ. Δραγασάκης: «Ο υπουργός μου είπε ότι αναβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Γ. Δραγασάκης: «Ο υπουργός μου είπε ότι αναβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»


Το θέμα του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, για τις συνέργειες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τα ΑΤΕΙ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, κυριάρχησε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Τρίπολης.

Με αφορμή α) την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή, β) τα όσα αποφάσισε, για δεύτερη φορά, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου γ) τις κινητοποιήσεις του τμήματος ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιών και δ), την παρουσία στην Τρίπολη (εκδήλωση Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ), του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού ανάπτυξης και οικονομίας, κ. Γιάννη Δραγασάκη, το δημοτικό συμβούλιο, διαμόρφωσε-εγγράφως-διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο και θα παραδώσει στο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία των παρατάξεων, με μπροστάρη τον δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κακλαμάνο, κατέβηκε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, διακόπτοντας την εκδήλωση, ζητώντας-κάπως άγαρμπα είναι αλήθεια- ακρόαση απ’ τον υπουργό.

Αφοπλιστικός και ψύχραιμος, ο έμπειρος υπουργός, παρά το … άκομψο της παρέμβασης, ζήτησε ο ίδιος να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο (στον πάνω όροφο του Πνευματικού Κέντρου) και να συζητήσει το θέμα, αμέσως μετά τη λήξη της πολιτικής εκδήλωσης.

Συνοδεία του βουλευτή Αρκαδίας, κ. Γιώργου Παπαηλιού, ο κ. Δραγασάκης, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του δημοτικού συμβουλίου και τα ζήτησε να τα έχει και εγγράφως.

Στην τοποθέτησή του, είπε τα εξής:

« Το θέμα που συζητάμε είναι θέμα του Υπουργείου και των Πρυτανικών Αρχών. Το θέμα χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι αυτό που έχει σχέση με τα εκπαιδευτικά και το δεύτερο με τα αναπτυξιακά της περιοχής. Η Τρίπολη έχει πρόβλημα οικονομικής ανάπτυξης και το πανεπιστήμιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και αυτό το καταλαβαίνω.

Πριν έρθω εδώ, είδα τον κ. Γαβρόγλου. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Μου είπε ότι το Πανεπιστήμιο, από ΑΕΙ 5 πόλεων και 9 τμημάτων, αναβαθμίζεται σε ΑΕΙ 6 πόλεων και 20 με 25 τμημάτων. Μου είπε, επίσης, ότι η συζήτηση συνεχίζεται και ότι θα υπάρξει αναβάθμιση ως τελικό αποτέλεσμα.

Προτείνω, αυτά που εσείς έχετε καταλήξει, να τα φτιάξετε σε ένα κείμενο και να το στείλετε στον Υπουργό, με κοινοποίηση σ’ μένα ή το ανάποδο. Εγώ δεν μπορώ να εκπροσωπήσω το Υπουργείο Παιδείας. Το καταλαβαίνετε.

Προτείνω, να αρχίσετε να σκέφτεστε και το θέμα των φοιτητικών εστιών του Ιδρύματος. Δουλέψτε το και αυτό και εμείς είμαστε εδώ για περαιτέρω βοήθεια και οικονομική κάλυψη. Θα είμαι δίπλα σας σ’ αυτό το αίτημα και ότι άλλο έχετε να μου καταθέσετε στο μέλλον. Είμαστε εδώ για να μιλάμε και να συνεργαζόμαστε».

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Τρίπολης, αποφάσισε, να σχηματιστεί επιτροπή (Σμυρνιώτης, Φραγκούλης, Βόσνος), η οποία και θα ζητήσει ακρόαση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν και θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο. Το αίτημα για παρουσία στην Βουλή, θα γίνει αύριο το πρωί.

Ανάλογα με την πορεία της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου και των εξελίξεων, το δημοτικό συμβούλιο, ίσως κληθεί να επανέλθει για λήψη άλλων αποφάσεων.ΠΗΓΗ:ert.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad