Χωρίς νερό έμειναν στο Θαλερό Κορινθίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Χωρίς νερό έμειναν στο Θαλερό Κορινθίας


Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν οι παραγωγοί στο Θαλερό Κορινθίας, που έχουν να ποτίσουν δύο χρόνια περίπου, με την κατάσταση στην περιοχή του Ξυλοκάστρου να είναι απογοητευτική. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της κοινότητας Θαλερού, Άγγελος Λινάρδος, «έχουμε πάνω από δύο χρόνια να ποτίσουμε. Οι τελευταίες βροχές μάς έφεραν λίγο νερό, αλλά σίγουρα δεν είναι λύση. Άλλοι ποτίζουν με βυτία και γενικά όλοι ψάχνουν λύσεις, αφού οι γεωτρήσεις που κάναμε δεν ήταν επιτυχείς. Η άντληση από τα πιο ορεινά χωριά δεν μας αφήνει περιθώρια να έχουμε νερό για πότισμα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος, επισημαίνει στην «ΥΧ» ότι «είναι πολλές οι αιτίες που έχουν δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα. Η γεωλογική διαμόρφωση δεν βοηθά, ενώ δεν υπάρχουν ούτε σημαντικές επιφανειακές απορροές. Εάν προσθέσουμε και την ανεξέλεγκτη χρήση, χωρίς ένα πλαίσιο που να εφαρμόζεται, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το πώς φτάνουμε σε αυτές τις καταστάσεις». Μάλιστα, ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε ότι «σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από το χωριό υπάρχουν γεωτρήσεις με σημαντικά προβλήματα υφαλμύρωσης. Όσο χρησιμοποιούμε τέτοιες γεωτρήσεις, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν καταστάσεις μη αναστρέψιμες».

Οι επιπτώσεις στην παραγωγή είναι σημαντικές. «Η λύση που υπάρχει είναι να αξιοποιηθεί ο ποταμός Σύθας, με τη δημιουργία μίας λιμνοδεξαμενής και δύο υποδεξαμενών», καταλήγει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad