Corinth Exposed Photography Festival πρόγραμμα Αλεξάνδρειου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Corinth Exposed Photography Festival πρόγραμμα Αλεξάνδρειου


Αγαπητοί φίλοι με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθούν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, έναν από τους βασικούς χώρους που λαμβάνει χώρα το Corinth Exposed Photography Festival 2019.
Τέσσερις σημαντικές εκθέσεις φωτογραφίας και μία ημερίδα που ενδιαφέρει τον κόσμο και τους φίλους της φωτογραφίας. Θα ήταν τιμή μας να παρευρεθείτε στα εγκαίνια το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19,00. Νωρίτερα στις 16,00 θα ξεκινήσουν οι φωτογραφικοί διάλογοι. 
https://corinthexposed.globalarts.gr/
Διάρκεια: 08/05/2019 - 18/05/2019
Εγκαίνια: Σάββατο 11/05/2019 και ώρα 19,00
Χώρος έκθεσης: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου)
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή, 9,00 - 15,00 (οι απογευματινές ώρες θα ανακοινωθούν προσεχώς)
Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.


1)Με χαρά λοιπόν σας παρουσιάζουμε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις φωτογραφίας του Corinth Exposed Photography Festival. Το φεστιβάλ μας έχει την τιμή να φιλοξενεί την Ρέα Παπαδοπούλου και την φωτογραφική της δουλειά με τίτλο “Η Λίμνη Που Δεν Βλέπεις”

H Λίμνη που δεν βλέπεις

Για πολλές δεκαετίες οι οικογένειες στην Ελλάδα οργανώνουν καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στις παραλίες κτίζοντας πρόχειρα καταλύματα με ό,τι υλικά μπορούν να μεταφερθούν εύκολα ή να βρεθούν στην περιοχή.

Με το πέρασμα του χρόνου πολλά από αυτά τα καταλύματα μεταμορφώνονται σε μόνιμους οικισμούς.

Αστικές οικογένειες, αποσπασμένες από το πρόσφατο ή το μακρινό αγροτικό παρελθόν τους αναζητούν μια πολλές φορές ουτοπική και φαντασιακή επανασύνδεση με την φύση.

Φαντασιακή, γιατί παρ' όλη την γοητευτική αίσθηση της απλότητας, η πιεστικά καταναλωτική καθημερινότητα, εισρέει με διάφορες μορφές και τρόπους, και συγκρούεται με την φύση.

Το 1999 παραχωρούνται προσωρινά, από τη δημοτική αρχή μικρά οικόπεδα σε κατασκηνωτές με σκοπό την απομάκρυνσή τους από μία πολυσύχναστη παραλία της βορειοανατολικής Ελλάδας. Τα οικόπεδα βρίσκονται πάνω στην λεπτή λωρίδα γης ενός εύθραυστου και προστατευόμενου υγροβιότοπου μεταξύ μιας λίμνης και της θάλασσας. Η περιοχή είναι εθνικό πάρκο και ένας από τους 11 υγρότοπους της Ελλάδος που είναι ενταγμένοι στην συνθήκη Ραμσάρ.

Οικογένειες Μουσουλμάνων και Χριστιανών από πόλεις και οικισμούς της περιοχής γρήγορα καταλαμβάνουν τα οικόπεδα. Τηρώντας βασικούς κανόνες καλής γειτνίασης, χτίζουν – οι περισσότεροι- μόνοι τους με απλά υλικά τα μικρά σπιτάκια των ονείρων τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, τα οποία όμως έχουν την δυνατότητα να μετατραπούν σε καταφύγια τον χειμώνα. Κάποιοι, - ελάχιστοι - μένουν όλο το χρόνο.

Η λίμνη εξαφανίζεται πίσω από την γραμμή των σπιτιών ενώ ένα δίχτυ πλαστής νομιμότητας τα καλύπτει.

Σήμερα οι οικογένειες υποχρεώνονται να φύγουν παίρνοντας μαζί τα χειροποίητα σπίτια τους, αφού η περιοχή ανήκει στο κράτος. Στην Ελλάδα η αυθαίρετη δόμηση είναι κοινή, ενώ συχνά οι πολεοδομικές μελέτες γίνονται πολλά χρόνια αφού μια περιοχή έχει ήδη χτιστεί.

Παρατηρώντας τις σειρές των χρωματιστών σπιτιών σκέφτομαι ότι αυτά έχουν ήδη δημιουργήσει ένα νέο γοητευτικό – για μένα - τοπίο. Αυτό το νέο τοπίο που μου προξενεί ευχαρίστηση και ανησυχία ταυτόχρονα ήταν που με έκανε να φωτογραφίζω την περιοχή ξανά και ξανά. Καταλήγω και πάλι στην πρόταση που είπε σε συνέντευξή του φωτογραφίζοντας στο Ισραήλ ένας από τους αγαπημένους μου φωτογράφους ο Stephen Shore: 'Δεν υπάρχει μόνο μία ιστορία ή ένας τρόπος για να ξεδιπλωθεί η αφήγηση της'.

https://corinthexposed.globalarts.gr/corinth-exposed-2019/the-lake-you-dont-see

2)Ακόμα την έκθεση φωτογραφίας του Corinthian Photography Club “THRESHOLD”. Το Corinthian Photography Club/Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου είναι ο βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ και φέτος παρουσιάζει μια ιδιαίτερη φωτογραφική δουλειά που θέτει ερωτήματα στην προσέγγιση της καθημερινότητας μέσα από την σύγχρονη τέχνη. Θα ήταν τιμή μας η παρουσία σας στα εγκαίνια της έκθεσης.

“THRESHOLD”

Η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου εξερευνά τις πολλαπλές έννοιες της λέξης “threshold” σε μια προσπάθεια κατανόησης και χρήσης μιας σύγχρονης, μη λεκτικής, αναπαραστατικής επικοινωνίας, βρισκόμενη ταυτόχρονα και η ίδια στο κατώφλι της δημιουργικής εξέλιξης.

“Threshold concepts” είναι η θεμελιώδης, μεταμορφωτική αφομοίωση εννοιών που επιφέρουν την μετάβαση σε βαθύτερα επίπεδα κατανόησης. Αυτό το μεταίχμιο, ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ οποιασδήποτε αλλαγής ή μεταμόρφωσης ορίζεται δυσδιάκριτα αλλά σηματοδοτεί τον τελικό προορισμό.

Συμμετέχουν τα μέλη του του Corinthian Photography Club:

Άννα Δημητροκάλη
Λορένα Κιρκ Γιαννούλις
Χρήστος Κωτσάκης
Σοφία Σπυροπούλου
Ελένη Κούτλα
Γιάννης Πατρώνης
Γεώργιος Τζάφης
Δήμητρα Καψαλάκη
Αθανάσιος Σκάζας
Βλάσσης Μαυραγάνης
Αναστάσης Πρωτοπαπάς
Μάνος Κουνελάκης
Μαρία Κροντήρη
Σωκράτης Λαμπρόπουλος
Γιώργος Γεωργόπουλος
Κατερίνα Φιλοπούλου
Κώστας Κριεμπάρδης
https://corinthexposed.globalarts.gr/corinth-exposed-2019/threshold-photography-exhibition

3)Σας παρουσιάζουμε επίσης την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των Encounters «Αφαίρεση. Το ελάχιστο ως θεμέλιο.» Το φεστιβάλ μας φιλοξενεί με χαρά στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, μια Κορινθιακή φωτογραφική ομάδα με αφοσίωση στην καλλιτεχνική προσέγγιση της τέχνης της φωτογραφίας.

«Αφαίρεση. Το ελάχιστο ως θεμέλιο.»
Encounters
Κολοκοτρώνη Φωτεινή
Γεωργόπουλος Γιώργος
Μπαλάφα Νάνσυ
Σακελλαρίου Κώστας
Παπαλεξάνδρου Όλγα
https://corinthexposed.globalarts.gr/corinth-exposed-2019/encounters-exhibition

4)Σας προσκαλούμε και στα εγκαίνια της 10ης έκθεσης φωτογραφίας αποφοίτων σπουδαστών, ακαδημαϊκής περιόδου 2018-2019, των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών Global Arts Studios, που θα γίνουν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου) το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19.00.

Ο διευθυντής σπουδών των Global Arts Studios
Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α./Β.Α.

Ο εισηγητής καθηγητής φωτογραφίας
Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α./Β.Α.

Συμμετέχουν οι σπουδαστές:

Σοφία Καλογήρου, Όλγα Παπαλεξάνδρου, Σοφία Παππά, Σοφία Πετικίδη, Σάββας Σακελλάρης, Στέφανος Σιδηράς, Νικόλας Σούκουλης, Ελένη Σταματοπούλου, Αναστασία Στάρφα, Μαρτίνος Τσιπολλέττας, Νίκος Τσιώλης, Μαρίνα Χριστοπούλου

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
https://corinthexposed.globalarts.gr/corinth-exposed-2019/degree-show-2019Και τέλος η Ημερίδα Φωτογραφικοί διάλογοι

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα Φωτογραφικοί Διάλογοι το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 και ώρα 16:30 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2019 που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / corinthian photography club, το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών και τα Global Arts Studios.

Είσοδος ελεύθερη
Την ημερίδα συντονίζουν:
ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α
και ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α

Θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι φωτογράφοι:

Δομίνα Αποστολίδου, Φωτεινή Κολοκοτρώνη, Παναγιώτης Μαΐδης, Γεώργιος Μαρινάκης, Βλάσης Μαυραγάνης, Βασίλης Μπατζανοπουλος, Άνθιμος Ντάγκας, Ρενέ Ρεβάχ, Ευάγγελος Ταμβάκος.
https://corinthexposed.globalarts.gr/events
https://corinthexposed.globalarts.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad