“Το τερμάτισε” ο Θανάσης Μανάβης σε Βέλο-Βόχα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

“Το τερμάτισε” ο Θανάσης Μανάβης σε Βέλο-Βόχα


Σε αυτές τις εκλογές είναι οφθαλμοφανές ότι η επικοινωνία έχει υποκαταστήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την παραγωγή πολιτικού λόγου. Οι ατάκες, τα συνθήματα, οι αναρτήσεις στο Facebook, τα γραφιστικά, η παραγωγή προωθητικών βίντεο, τα banners και όλα τα επικοινωνιακά τρικ έχουν επισκιάσει τον οργανωμένο πολιτικό λόγο, τα επιχειρήματα και τα προγράμματα.

Στο Δήμο Βέλου-Βόχας, μπορούμε να παρατηρήσουμε την πιο “τραβηγμένη” επικοινωνιακά περίπτωση. Ο Θανάσης Μανάβης πραγματοποιεί μία προεκλογική καμπάνια η οποία επικεντρώνει στην αποδόμηση του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, παρά στην παραγωγή προτάσεων, "βομβαρδίζοντας" καθημερινά με αναρτήσεις στο Facebook όσα ο ίδιος θεωρεί ως παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής.

Και σε αυτό το σημείο μπαίνουν μία σειρά από επικοινωνιακά τρικ (ή γκάφες) με σκοπό βέβαια τον εντυπωσιασμό του εκλογικού κοινού, ή τουλάχιστον αυτού που ασχολείται με τις εκλογές. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις.

Τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Μανάβης στέλνει τις ευχές του στους μαθητές Λυκείων για να αποκαλυφθεί λίγο αργότερα ότι το κέιμενο ήταν αντιγραφή-επικόλληση των ευχών του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου, Ναθαναήλ, προς τους μαθητές των Λυκείων των νησιών αυτών. Καμία απάντηση από τον ίδιο.

Τον Οκτώβριο του 2018, παρουσάζει βίντεο για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του και όπως θυμάστε το isthmos.gr αποκαλύπτει ότι όλο σχεδόν το βίντεο ήταν ίδιο με αυτό του Νίκου Σταυρέλη στην Κόρινθο. Πως έγινε αυτό μόνον ο ίδιος το γνωρίζει. Ο κ. Σταυρέλης πάντως δεν φαίνεται να θίχτηκε.

Τον Φεβρουάριο του 2019, λίγες ημέρες πριν την απόφαση για τους πλημμυροπαθείς στη Βόχα κάνει ανάρτηση και ζητάει πίεση για την εκταμίευση των χρημάτων.

Λίγες ημέρες μετά ο Δήμος παίρνει τελικά την απόφαση για την εκταμίευση χρημάτων και ο κ. Μανάβης ζητάει τα εύσημα θεωρώντας ότι η ... ανάρτησή του ήταν η καθοριστική για να πάρει τα χρήματα ο Δήμος. Η παράταξη του Δημάρχου τον καταγγέλει ότι επιχειρεί να λάβει οφέλη που δεν του αναλογούν.

Την περασμένη Τρίτη, εμφανίζει έγγραφο με το οποίο καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστέρησε να προωθήσει τις απαιτούμενες αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αλλά μπερδεύει κατά λάθος (;) τις ημερομηνίες και παρουσιάζει έγγραφο άλλου Δήμου ο οποίος είχε στείλει την αίτηση ένα μήνα αργότερα.

Ταυτόχρονα στέλνει και μέσω Facebook (;;;) ευχαριστήριο μήνυμα στον υπουργό κ. Χαρίτση που επέσπευσε τις διαδικασίες και ξεπεράστηκαν οι καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο. Δηλαδή όχι μόνο έκανε λάθος, αλλά  σκέφτηκε να το εκμεταλευθεί και επικοινωνιακά.

Στη συνέχεια όμως ο Δήμος απαντά ότι ο κ. Μανάβης έχει μπερδέψει έγγραφα και ημερομηνίες και η παράταξη του κ. Παπακυριάκου καταγγέλει ότι τα ψέματα του κ. Μανάβη δεν έχουν τελειωμό.

Δεν ξέρουμε αν όλα τα παραπάνω είναι γκάφες ή ένα καλοστημένο σενάριο που πάντα “στραβώνει” στο τέλος και η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Έχουμε την αίσθηση όμως, ότι τελικά όλα γίνονται γαι τη δημιουργία εντυπώσεων, ασχέτως εαν η αλήθεια διαστρεβλώνεται λίγο έως πολύ. Βέβαια, υπάρχει και η λογική “πες πες κάτι θα μείνει” στον κόσμο και ίσως εκεί να “ποντάρει” και ο υποψήφιος Δήμαρχος της περιοχής.

Παρόμοιες καταστάσεις διαπιστώνουμε και σε άλλους Δήμους της Κορινθίας, αλλά αυτό που παρατηρούμε στη Βόχα δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο χρονικό περιθώριο μέχρι τις εκλογές θα δούμε και κάποιες τεκμηριωμένες θέσεις για το μέλλον της περιοχής.

Καλά είναι και τα “βεγγαλικά” αλλά μπορεί να “σκάσουν” επάνω σου. 

ΠΗΓΗ:isthmos.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad