Λουκέτο επ’ αόριστον στα διαγνωστικά κέντρα – Τέλος στις διαγνωστικές εξετάσεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Λουκέτο επ’ αόριστον στα διαγνωστικά κέντρα – Τέλος στις διαγνωστικές εξετάσεις


Αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα χαράτσια (clawback και rebate)
Αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων
Αναλυτικά τα βασικά αιτήματα
Λουκέτο επ’ αόριστον μπαίνουν στα διαγνωστικά κέντρα καθώς ξεκινούν κινητοποιήσεις από τις 10 Ιουνίου σε ολόκληρη τη χώρα, μετά την τριήμερη κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα να μην γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις.

Την Τετάρτη (30/5) σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα χαράτσια (clawback και rebate) που τα οδηγεί σε οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των κλάδων, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ξεκαθάρισε ότι συστρατεύεται στο κοινό μέτωπο και θα δώσει μάχη για να αποφευχθεί το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.

Βασικά αιτήματα είναι:

-Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία -Διαγνωστικά Κέντρα
-Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.
-Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback
-Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
-Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία
-Στήριξη της Δημόσιας Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad