Κόρινθος:Ο Αγώνας της Μαρίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Κόρινθος:Ο Αγώνας της Μαρίας


Η Μαρία Βλάχου – συν ιδρύτρια της εταιρείας σαλιγκαριών Fereikos στη Κόρινθο- μια από τους προβεβλημένους εκπροσώπους του κύματος της νέας επιχειρηματικότητας που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στα χρόνια της γενικευμένης κρίσης δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της.
Η ενότητα City Stories έχει επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά να αναδεικνύει και να στηρίζει πρωτοβουλίες και προσπάθειες Ελλήνων που μέσα και παρά την κρίση δημιουργούν, καινοτομούν και συμβάλλουν στο ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν και στις υπηρεσίες. Σε αυτή τη διαδικασία και με αφορμή τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, η συντακτική μας ομάδα έρχεται σε επαφή με δημιουργικούς ανθρώπους, στους οποίους οφείλουμε την έμπνευση για τα κείμενά μας, αλλά πολύ περισσότερο το καθημερινό χαμόγελό μας για τη θετική όψη της ζωής.

Μία από αυτούς η Μαρία Βλάχου, η οποία μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επέστρεψε στην πατρίδα της την Κορινθία και με την αδερφή της την Πένυ έβαλαν τα θεμέλια της σαλιγκαροτροφικής τους επιχείρησης το 2007 και οι δύο ως «overqualified» για μία τέτοια δουλειά.

H Fereikos και οι δύο αδερφές έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δίνοντας τον καθημερινό αγώνα στην αγορά. Η οικογένεια όμως σήμερα καλείται να δώσει έναν ακόμα πιο δύσκολο και ασύμμετρο αγώνα για τη ζωή της Μαρίας. Η 38χρονη Μαρία διαγνώστηκε τον Ιανουάριο του 2017 με όγκο στο κεφάλι, και μετά από τρεις επεμβάσεις και χημειοθεραπείες έρχεται αντιμέτωπη με 3 νέους όγκους στο κεφάλι που δεν είναι εφικτό να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση αλλά μόνο με μια μέθοδο Laser που ονομάζεται Gamma Knife. Το κόστος της επέμβασης είναι 150.000 ευρώ και πρέπει να γίνει άμεσα διαφορετικά η ζωή της Μαρίας είναι σε κίνδυνο (ο γιατροί δίνουν λίγες εβδομάδες ζωής). Μέσω της ιστοσελίδας gofundme.com, έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως συμβάλλοντας οικονομικά για τα έξοδα της επέμβασης.
Η συντακτική ομάδα του City Stories στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται και δεν το βάζουν κάτω, που προοδεύουν και δημιουργούν θεωρεί χρέος της να είναι δίπλα τους σε όλους τους αγώνες της ζωής.

Αριθμός λογαριασμού τραπέζης που μπορείτε να καταθέσετε το ποσό που επιθυμείτε:
Όνομα Δικαιούχου: Βλάχου Παναγιώτα, Βλάχου Μαρία
Eurobank Iban: GR 1602601120000740102675463
Bic : ERBKGRAA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad