ΚΟΡΙΝΘΙΑ:Μειωμένη προβλέπεται φέτος η παραγωγή στo επιτραπέζιο σταφύλι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:Μειωμένη προβλέπεται φέτος η παραγωγή στo επιτραπέζιο σταφύλι


Μειωμένη παραγωγή στο επιτραπέζιο σταφύλι περιμένουν φέτος στη Στιμάγκα Κορινθίας, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε, ώστε να αποδώσουν τα αμπέλια τις προσδοκώμενες ποσότητες.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Στιμάγκας Κορινθίας, Γιώργος Δαρδάνης, «βρισκόμαστε στη φάση της ανθοφορίας και όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε τις ποσότητες που περιμέναμε λόγω των καιρικών συνθηκών. Από όσα μαθαίνω, τα ίδια προβλήματα έχει και ο κάμπος, αλλά ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στην ορεινή Κορινθία». Η περσινή χρονιά ήταν πολύ κακή και επειδή οι αποζημιώσεις δεν ήταν αρκετές για να καλυφθεί η ζημία, οι παραγωγοί περιμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων για αποζημίωση μέσω των de minimis.

Οινοποιήσιμα

Σε ό,τι αφορά τα οινοποιήσιμα σταφύλια, ο Θοδωρής Τσάνος, από τον Αγροτικό Σύλλογο Νεμέας, εξηγεί ότι «η παραγωγή μέχρι στιγμής είναι καλή, χωρίς να έχει παρουσιαστεί πρόβλημα. Η παραγωγή της περιοχής επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μας και παράλληλα στέλνουμε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Η καλλιέργεια όμως λιγοστεύει.

Αν και υπάρχουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης, η καλλιεργούμενη έκταση δεν μεγαλώνει, αφού ο πληθυσμός γερνάει και οι νέοι δεν ακολουθούν. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αν και μειώνονται οι ποσότητες δεν ανεβαίνουν οι τιμές, με αποτέλεσμα να μην είναι ελκυστική η καλλιέργεια».

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad