1ο ΓΕΛ Κιάτου: Διάκριση σε ολυμπιάδα βιολογίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

1ο ΓΕΛ Κιάτου: Διάκριση σε ολυμπιάδα βιολογίαςΑκόμα μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) (www.ibo2019.org ), που διεξήχθη από 14 έως 21 Ιουλίου 2019, στο Szeged της Ουγγαρίας.

Η Ελληνική αποστολή, επιστρέφει για πρώτη φορά με 1 ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Χριστοδούλου (1ο ΓΕΛ Κιάτου) καθώς και με 2 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Γιάννης Στούρας (2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης) και η Νεφέλη Κωνσταντινίδου (ΓΕΛ Εκπ. Μαντουλίδη) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε η Δανάη Θέου (2ο Π. ΓΕΛ Αθηνών).

Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελένη Γιαννούτσου (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Λεωνίδας Άνθης (Βιολόγος-Εκπ. 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου).

Οι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες, επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας, στη Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2019, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ.

Η Ελλάδα, συμμετέχει στην ΙΒΟ, από το 2005 και είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά από το 2012 που πετυχαίνει διακρίσεις και η 2η συνεχόμενη χρονιά που βραβεύονται και οι τέσσερις μαθητές μας.

Ο συνολικός απολογισμός είναι 1 αργυρό μετάλλιο, 15 χάλκινα μετάλλια και 8 εύφημες μνείες.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη, ότι, οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου 330 μαθητές/τριες από 78 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα.

Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας, είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της αγάπης τους για τη Βιολογία, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων.

Με δεδομένη την παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μαθητές, όπως ο δικός μας Γιώργος, μαθητής δημόσιου επαρχιακού σχολείου, πετυχαίνει μια τέτοια σημαντική διάκριση, κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο, αργυρό αυτή τη φορά, για τη χώρα μας.

Καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και να συνεχίσουν να φέρνουν επιτυχίες για τη χώρα τους».δελτίο Τύπου 1ο ΓΕΛ Κιάτου
πηγή φωτό: 1ο ΓΕΛ Κιάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad