Σάββατο: 2ο Μουσικό Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Σάββατο: 2ο Μουσικό Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων


Ο Πολιτιστικός Συλλογος Αγ. Θεοδώρων «Το Πράθι»  Πολιτιστικός Σύλλογος 'Το Πράθι' και η καλλιτεχνική κίνηση Σέχτα παρουσιάζουν
2o Μουσικό Φεστιβάλ Αγ. Θεοδώρων, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγ. Θεοδώρων
Έναρξη: 21:00 - Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συμμετέχουν οι:
► Order Of The Black Jacket  (art / spiritual / progressive / rock, Αττική)
► Drunk Jackals  (boogie Rock / country, Κόρινθος)
► Amber Dogs ( Rock / Πάτρα )
► STADIO YANCO (post punk / new rock, Άγιοι Θεόδωροι)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο σύλλογος "Το Πράθι" και το πολιτιστικό κίνημα "Σέχτα" στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεών του Δήμου Αγίων Θεοδώρων Κορινθιας, διοργανώνουν το δεύτερο μουσικό φεστιβάλ στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό ΟΣΕ, το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Τέσσερα σχήματα διαφορετικού μουσικού ύφους, προερχόμενα από την διαρκώς αναπτυσσόμενη εγχώρια σκηνή του Αγγλόφωνου εναλλακτικού και σκληρού ήχου, τα τρία τοπικά και το ένα φιλοξενούμενο από την πρωτεύουσα, θα παρουσιάσουν ζωντανά τις δισκογραφικές τους δουλειές.

Αποτελούμενο από μία σειρά ιδιαίτερα πρωτοτύπων για την πόλη δράσεων, το Δεύτερο Μουσικό Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, να παραβρεθούν το Σάββατο 6  Ιουλίου, σε αυτό που ελπίζουμε να αποτελέσει το εναρκτήριο έναυσμα για τη δημιουργία ενός θεσμού, τον οποίον ο τόπος έχει ανάγκη και με το παραπάνω, ειδικότερα σε περιόδους πολιτιστικής και κοινωνικής κρίσης, όπως αυτές που διανύουμε!


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΧΤΑ:

Η Σέχτα είναι ένα πολιτιστικό κίνημα με κεντρικό στόχο της την ευθυγράμμίση της δυναμικής ανθρώπων από τους οποίους απαρτίζεται ο κόσμος των τεχνών. Καλλιτέχνες, συγγραφείς, παραγωγοί και επιχειρηματίες του πολιτιστικού χώρου, στέκονται αλληλέγγυοι μεταξύ τους προκειμένου να ενισχυθούν –και τελικά να πραγματοποιηθούν- τα οράματά τους μέσω της συνεχούς υποστήριξης των μελών της.

Η Σέχτα δεν αποτελεί πολιτικό κόμμα. Άλλωστε τα μέλη της συχνά έχουν κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση εκ διαμέτρου αντίθετη. Έτσι, ως υγιές πολιτιστικό κίνημα, η Σέχτα δεν κάνει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλής / εθνικότητας ή γενικότερης αντίληψης. Η Σέχτα ουδεμία σχέση έχει με οργανώσεις θρησκευτικού τύπου, καθώς η θρησκευτική ταυτότητα των μελών της είναι δευτερευούσης σημασίας στο όλο εγχείρημα.

Βασική αρχή της Σέχτας είναι να καλωσορίσει τον καθένα μαζί με το όραμά του εφόσον αυτός ή αυτή ενισχύει τα οράματα των υπολοίπων.

Τελικά η Σέχτα είναι μία κίνηση με σκοπό να διδάξει πως τα σημαντικά επιτεύγματα προϋποθέτουν συλλογική προσπάθεια και όχι αλληλοσπαραγμό.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΉΜΑΤΑ:


► Order Of The Black Jacket

Οι Order Of The Black Jacket είναι ένα μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2014  με έδρα την Αττική. Έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συναλίες, εντός και εκτός Αττικής, στο πλευρό των Raw in Sect, Μυαλά Πιθήκου, Sοber on Tuxedos, Sulphur Ketamine, Mitic Threesome και Blue Strip, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Iconoclasm”, το οποίο θα μας παρουσιάσουν ζωντανά, μαζί με νέα τραγούδια. Retreat – Meditate – Attack!


► Drunk Jackals

Οι Drunk Jackals σχηματίστηκαν το 2015 στην έρημο της Κορίνθου. Ακούγοντας  το ντεμπούτο EP τους, “Seven Souls” αλλά και του πρώτου πλήρους album τους, “Countryside” εντοπίζει κανείς  την αγάπη τους για το αμερικανικό και βρετανικό ροκ των 60’s. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν  έντονη συναυλιακή δραστηριότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της  χώρας, με αφορμή την προώθηση του “Countryside”, το οποίο θα παρουσιάσσουν ζωντανά στην σκηνή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.


► Amber Dogs
 Οι  Amber Dogs είναι rock συγκρότημα απο την Πάτρα  που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2016!Το ύφος τους...Rock με heavy - southern στοιχεία να το περιβάλλουν.
 Έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο τους Ep "Cut The Knot"  το 2018, ετοιμάζουν νέο υλικό με περισσότερη ένταση το οποίο θα  παρσουσιάσουν ζωντανά μαζί με κομμάτια απο το Ep.


► Stadio Yanco

Ένα νεοσύστατο τοπικό μουσικό σχήμα post punk και new rock ύφους, με μέλη απο τους Αγ. Θεοδώρους  και τα Μέγαρα, επιλέχθηκε για να ανοίξει την συναυλιακή βραδιά της  20ης Ιουλίου, και να μας δώσει μια γεύση του πως η μουσική που αγαπούν παιζόταν στις  δεκαετίες των 80’s και 90’s.


LINKS:
• Σέχτα : www.facebook.com/sehta016
• Order of the Black Jacket : www.facebook.com/OrderOfTheBlackJacket
• Drunk Jackals : www.facebook.com/DrunkJackals
• Amber Dogs : https://www.facebook.com/amberdogs/
• 3P Lab : www.facebook.com/3plabgr


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ:
T: +30.694.8182236
E: 3plabgr@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad