Πελοπόννησος: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Πελοπόννησος: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός


Εντείνονται οι προσπάθειες-εκκλήσεις, της διοίκησης του Τουριστικού Οργανισμού της Πελοποννήσου, προς τους απόδημους του ελληνισμού, για τουριστικές επενδύσεις στην Πελοπόννησο.

Το νέο κείμενο του Τ.Ο.Π., αναφέρει τα εξής:

«Με στοχευμένες δράσεις του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και με τη βοήθεια του απόδημου ελληνισμού, συνεχίζεται η προώθηση της Πελοποννήσου στα πέρατα του κόσμου ως ΄΄ο απόλυτος τουριστικός προορισμός που διαθέτει τα πάντα΄΄.

Μέσα από μια δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή ΄΄Η Ελλάδα στον κόσμο΄΄ στη Φωνή της Ελλάδος που μεταδόθηκε αρχές Μαΐου ενόψει της θερινής σεζόν (https://www.ert.gr/eidiseis/oikonomia/elladaoikonomia/peloponnisos-o-apolytos-toyristikos-proorismos-poy-diathetei-ta-panta-audio/ ) και με την συντονισμένη προσπάθεια των Ενώσεων Ξενοδόχων της Πελοποννήσου, μελών του ΤΟΠ, δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων σε όλα τα σημεία της γης, όπου έχει έντονη παρουσία ο απόδημος ελληνισμός.

Παράλληλα, κατόπιν έκκλησης του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου προς καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού, να έρθουν να στηρίξουν τουριστικά και να επενδύσουν στον τόπο τους, εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα, ιδίως στον κλάδο των τουριστικών επενδύσεων, όπως καταγράφεται από την κίνηση των κτηματομεσιτικών γραφείων της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Τ.Ο.Π., κ. Κων/νου Μαρινάκου «η προσέλκυση επενδυτών από του απόδημους της διασποράς θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα κατά τα επόμενα χρόνια, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τις Αυτοδιοικητικές Αρχές.

Το γεγονός αυτό, θα έπρεπε να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για την καθημαγμένη χώρα μας και για την Πελοπόννησο ειδικότερα όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Είναι γεγονός ότι όποιος τοποθετηθεί επενδυτικά στο άμεσο μέλλον στην Πελοπόννησο, ιδίως στον κλάδο του τουρισμού, θα βγει πολλαπλά ωφελημένος, αφενός λόγω του ότι η πολυετής κρίση έχει δημιουργήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, αφετέρου διότι η Πελοπόννησος θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Καλούμε μια φορά ακόμα όλους τους Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού, που μεγαλουργούν σε διάφορους τομείς της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, να συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της πατρίδας τους, της δικής μας Πελοποννήσου, καθώς και να επενδύσουν μέρος των κεφαλαίων τους.

Διότι για να μπορούν να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας, πρώτα απ’ όλα οι ισχυροί Έλληνες του εξωτερικού, θα πρέπει να δείξουν τον δρόμο. Αυτοί θα αποτελέσουν τους διαπρύσιους κήρυκες της ανάπτυξης και των αλλαγών.

Βέβαια οι επενδυτές, όσο και αν διακατέχονται από ειλικρινή αισθήματα πατριωτισμού, για να επενδύσουν στον τόπο τους, θα πρέπει παράλληλα να πειστούν ότι υπάρχει πλέον η βούληση σε αυτή τη χώρα να αλλάξουν πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, να υπάρξει σταθερό φορολογικό περιβάλλον και να αρθούν νομοθετικά όλα τα προσχώματα που θέτει συνεχώς η λαίλαπα της γραφειοκρατίας»».

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad