Ναύπλιο: Εσβησε η μεγάλη φωτιά που απειλούσε σπίτια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ναύπλιο: Εσβησε η μεγάλη φωτιά που απειλούσε σπίτια


Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής με τη συνδρομή και δύο αεροσκαφών Πετζετέλ ετέθη υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κουτσούρια στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Αρχικά η φωτιά απείλησε κατοικημένες περιοχές και όπως ανέφερε το argonafplia.gr είχε σχεδόν φτάσει στην μάντρα του νεκροταφείου Ναυπλίου.


Η φωτιά πλησίασε σπίτια

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο μετά τις 15:00, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».


Ωστόσο, μετά από πολύωρες προσπάθειες και παρά τον δυνατό άνεμο, η Πυροσβεστική Ναυπλίου κατόρθωσε να ελέγξει πλήρως την πυρκαγιά.


Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad