Πρωτοβουλίες Νίκα για να δοθούν λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πρωτοβουλίες Νίκα για να δοθούν λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων


"Ο,τι μπορεί να σωθεί, θα σωθεί. Ο,τι μπορεί να βελτιωθεί, θα βελτιωθεί". Αυτό δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων - ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα 68 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για τις μονάδες διαχείρισης των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι η "η ΣΔΙΤ είναι μια διαδικασία που πρέπει να συνεχιστεί" και προανήγγειλε σύσκεψη για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς η διαχείριση των απορριμμάτων από την "ΤΕΡΝΑ" θα ξεκινήσει μετά από δύο χρόνια περίπου.

Συγκεκριμένα, όταν ο νέος περιφερειάρχης ρωτήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, απάντησε:

"Αυτή την εβδομάδα θα μεταβώ στα Γιάννενα όπου θα επισκεφθώ το εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο υπάρχει εκεί για όλη την Ηπειρο. Γνωρίζω αυτά που γνωρίζετε και εσείς, ότι υπάρχουν κάποιες εμπλοκές. Ιδιαίτερα μετά την τελευταία απόφαση της Επιτροπής (σ.σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) υπάρχουν κάποια ζητήματα. Δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς η Περιφέρεια, πάντως εγώ επαναλαμβάνω την άποψη την οποία λέγω τα τελευταία χρόνια. Η ΣΔΙΤ είναι μια διαδικασία που πρέπει να συνεχιστεί. Ξέρω τις αλλαγές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, όμως έχουμε εγκεκριμένα 68 εκ. ευρώ που δεν πρέπει να τα χάσουμε. Εχουμε εγκεκριμένη και τη σχετική διαδικασία.

Η κατεύθυνση πρέπει να είναι ό,τι μπορεί να σωθεί, να σωθεί. Ο,τι μπορεί να βελτιωθεί, να βελτιωθεί. Πρέπει γρήγορα να πάμε στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Αυτή τη στιγμή ο λόγος μου είναι θεωρητικός, δεν έχω πρακτικές δυνατότητες. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα μιλάμε για αυτά ώστε να λύσουμε το θέμα αυτό γρήγορα, ει δυνατόν και διά της σπάθης να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Εγκαταλείπουν περιοχές της Πελοποννήσου τουρίστες αυτή τη στιγμή εξαιτίας του οξύτατου προβλήματος που υπάρχει, όχι μόνο στη Μάνη, το λέγω γιατί είναι δίπλα μας, αλλά και στην Οιχαλία και στην Αργολίδα, στο Πόρτο Χέλι. Δεκάδες χωματερές σκορπισμένες εδώ κι εκεί. Περίσσεψαν τα λόγια".

Οταν η "Ε" ρώτησε αν τίθεται θέμα αλλαγής του σχεδιασμού, ώστε να γίνεται η διαχείριση σε μία μόνο μονάδα, ο κ. Νίκας απάντησε:

"Ο,τι μπορεί να σωθεί, θα σωθεί. Ο,τι μπορεί να βελτιωθεί, θα βελτιωθεί. Υπήρξαν κάποιες υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αυτές πρέπει να υλοποιηθούν. Προσδοκούμε και από αυτήν την κυβέρνηση να παρέμβει βελτιωτικά στη σχετική διαδικασία. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ποτέ οτιδήποτε έχει κερδηθεί μέχρι τώρα. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα χρήματα τα οποία έχουν εγκριθεί από την ΕΕ, τα 68 εκ. ευρώ. Ξέρουμε ότι  η ΕΕ έχει εγκρίνει σχετικά πρόσφατα τη σχετική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι τώρα είναι άλλες οι τάσεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι οποίες κυριαρχούν στις Βρυξέλλες. Να κρατήσουμε ό,τι μπορεί να κρατηθεί. Να βελτιώσουμε ό,τι μπορεί να βελτιωθεί".

Θ.Λ.

ΠΗΓΗ:eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad