Χρίστος Δήμας: Eχουμε συγκροτημένο πλάνο για επιχειρήσεις start up - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Χρίστος Δήμας: Eχουμε συγκροτημένο πλάνο για επιχειρήσεις start up


Επιτροπές αξιολόγησης των δράσεων «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Ο Χρήστος Δήμας συζήτησε για τα προβλήματα στις διαδικασίες αλλά και για πιθανές τροποποιήσεις για την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των πόρων ΕΣΠΑ 2014-2020 στην έρευνα και την επιχειρηματική καινοτομία.

Δήμας: Δημιουργία βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δήμας ενώ, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου του Economist: «Έχουμε συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των επιχειρήσεων start up στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται σε ισχυρό δίκτυο συνεργασιών, δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και δυναμική πρόσβαση σε κεφάλαια, ικανή να επιτρέψει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Δήμας: Η ελλάδα κόμβος έρευνας και τεχνολογίας

Όπως πρόσθεσε: «η Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικός κόμβος έρευνας και τεχνολογίας. Δική μας βούληση είναι η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του συστήματος έρευνας και καινοτομίας, ώστε σύντομα να καταστεί σημαντικός πυλώνας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Είναι επιτακτική η ανάσχεση του BrainDrain. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και αξιοκρατικό περιβάλλον στη χώρα, που θα τους πείσει να γυρίσουν και παράλληλα να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις για να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad