Σημαντικές ανακοινώσεις νέου περιφερειάρχη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Σημαντικές ανακοινώσεις νέου περιφερειάρχη


«Τα μικρό έργα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας που εντάχθηκαν μετά τις εκλογές δεν θα προχωρήσουν. Θα τα απεντάξουμε. Θα εντάξουμε άλλα έργα».

Αυτό, δήλωσε απ΄ την Τρίπολη, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση των νέων αντιπεριφερειαρχών.

Και συνέχισε:

«Επισκέφθηκα τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, ο οποίος και με ενημέρωσε, ότι θα τα μεταφέρει τα χρήματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου σε άλλες κεντρικές ανάγκες, γιατί υπάρχει κίνδυνος αυτά να χαθούν, λόγω χαμηλής απορροφητικότητας. Με 21% απορρόφηση υπάρχει κίνδυνος αυτά να χαθούν και για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση θα τα κατευθύνει αλλού. Εμείς, ωστόσο, θα προσπαθήσουμε τα χρήματα που αναλογούν για την Πελοπόννησο να εξασφαλιστούν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίκας δήλωσε τα εξής:

Για τα θέματα της παραλαβής απ’ την απερχόμενη περιφερειακή αρχή

«Για να παραλάβω θα πρέπει πρώτα να εισέλθει απ’ την 1η Σεπτέμβρη, ειδική εταιρεία, η οποία και θα ελέγξει όλα τα στοιχεία. Μακάρι όλα να είναι καλά και όλα να είναι καθαρά».

Για τις πιθανές συνεργασίες

«Εμείς θέλουμε τις συνεργασίες με τις περιφερειακές παρατάξεις. Μακάρι να υπάρξουν τέτοιες με τις παρατάξεις Δέδε, Μπουντρούκα, αλλά και ακόμα και με αυτή του κ. Τατούλη, εκτός φυσικά από 3-4 άτομα που έχουν μία άλλη στάση και θεώρηση», δήλωσε ο κ. Νίκας.

Για τις μετεγκαταστάσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσο</strong>υ

«Θα έχω συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα θέματα με τα κτίρια των στρατοπέδων. Σήμερα, δαπανούμε 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο, για μισθώματα νοικιασμένων κτιρίων. Θέλουμε την στέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας στους χώρους των στρατοπέδων. Θα έλεγα, επιπροσθέτως, να στεγαστούν εκεί και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες».

Για το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

«Τα λόγια περίσσεψαν. Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να χαθούν τα χρήματα της Ευρωπαικής Ένωσης. Έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα και δεν μπορεί να γίνει κάτι ριζικά διαφορετικό. Θα κρατήσουμε, θα αλλάξουμε ότι αλλάζει, θα κάνουμε συνεννοήσεις με τους δήμους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε οικόπεδα σήμερα για να γίνουν τα εργοστάσια. Θα αντιμετωπίσει το θέμα το περιφερειακό συμβούλιο, έτσι όπως πρέπει, όταν έρθει η ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad