Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η πικρή ιστορία των υποδομών στην Κόρινθο


Του Βασίλη Μπαλάφα

Το Σεπτέμβριο του 2012 είχα γράψει 2 άρθρα για το στρατόπεδο. Άρθρο 1 [[https://vbalafas.blogspot.com/2012/09/blog-post.html] και άρθρο 2 [https://vbalafas.blogspot.com/2012/09/blog-post_10.html].

[ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ] Λοιπόν αν διαβάσατε τα άρθρα θα έχετε ήδη βρει το μυστικό. Πάμε να τα πούμε αναλυτικά. Θα αναφερθώ στη προχθεσινή συνεδρίαση μόνο σε αυτό που είχε πραγματική σημασία και αυτό ήταν η τοποθέτηση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κας ΠΕΝΝΥ ΕΠΙΒΑΤΙΝΟΥ. Στην αίθουσα όλοι ανεξαιρέτως έκαναν πολιτική γιατί σαφώς το θέμα είναι και πολιτικό. ΟΜΩΣ η δικηγόρος δεν θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη τη δικηγορική της αξιοπρέπεια και έξυπνα, εντός πολιτικών πλαισίων γιατί είναι πολιτικό όν και η ίδια, έδωσε το "κλειδί της όλης υπόθεσης". Μιλώ για αξιοπρέπεια γιατί είναι ακριβό πράγμα και για τον επαγγελματία κοστίζει. Η κα Επιβατινού λοιπόν εστίασε στο θεμελιώδες ζήτημα ότι η δομή γειτνιάζει με σχολείο και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και ότι βρίσκεται δίπλα στο αστικό κέντρο. Το έκανε αυτό τυχαία ; Φυσικά και όχι. Συνεχίζεται ...

[ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ] Η κα ΠΕΝΝΥ ΕΠΙΒΑΤΙΝΟΥ θέλησε με τον τρόπο της να δείξει στους παριστάμενους την ενδεδειγμένη λύση και επιχειρηματολογία που ως δικηγόρος κατέχει γιατί ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ. Ποιον νόμο ; Τον ιδρυτικό νόμο αυτών των δομών. Ο ιδρυτικός νόμος λοιπόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ τέτοιου είδους δομές να βρίσκονται κοντά στον αστικό ιστό και αναφέρει συγκεκριμένα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βρίσκονται κοντά σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό το αναφέρει ο νόμος όπως ακριβώς σας το λέω. Αυτό είχα γράψει και εκείνη την εποχή στον κ. Δένδια σε προσωπική επιστολή που του είχα δώσει ιδιοχείρως. Έλεγα λοιπόν ότι βάσει του ιδρυτικού νόμου των κέντρων υποδοχής το 6ο ΣΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει τέτοιο γιατί έχει δίπλα του και σχολεία, και αθλητικές εγκαταστάσεις και είναι κοντά στο κέντρο της πόλης. Η Επιβατινού τι τους είπε ουσιαστικά ; Ότι κύριοι εδώ ο ΝΟΜΟΣ έχει μια τρυπάρα ΝΑ, μπορούμε να κάνουμε προσφυγή ή οτιδήποτε άλλο και να τελειώνουμε.

[ΤΡΙΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ] Τα υπόλοιπα που ακούστηκαν περί κινητοποιήσεων είναι για τις αρκούδες. Μου θυμίζουν τα πανό στο Δημαρχείο για το λιμάνι και τις δηλώσεις Πνευματικού - Σταυρέλη περί παραιτήσεων για τα όρια του Δήμου. Τρίχες. Απλά τα πράγματα. Με βάση τον ιδρυτικό νόμο των κέντρων υποδοχής αυτό που βρίσκεται στο 6ο ΣΠ κακώς βρίσκεται εκεί καθότι εκεί θα πρέπει να γίνουν κρίσιμες υποδομές όπως το Πανεπιστημιακό Campus, Υπηρεσίες και γιατί όχι ένα πάρκο βρε αδερφέ. Η πόλη λοιπόν - ΑΝ ΘΕΛΕΙ - μπορεί άνετα ΝΟΜΙΚΑ να πάρει αυτό που θέλει. Να προσφύγει και να απενεργοποιήσει το Κέντρο Υποδοχής εκ θεμελίων και για να βοηθήσει την Πολιτεία ΜΠΟΡΕΙ να αντιπροτείνει ένα άλλο σημείο. Ακόμα και αυτό ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στον ιδρυτικό νόμο. Αν δεν το κάνει η πόλη, μπορούν να το κάνουν μεμονωμένοι πολίτες. Όσοι και όσες λοιπόν φωνασκείτε, μπορείτε να οργανωθείτε και με μια ομαδική προσφυγή (ελάχιστο κόστος κατ' άτομο αν είστε πολλοί) τελειώνετε το ζήτημα. Αυτά για να μην σας κοροϊδεύουν. Τώρα, το ποιος ακριβώς είναι ο ιδρυτικός νόμος και που ακριβώς είναι γραμμένα όλα αυτά, δεν θα το πω ούτε θα το υποδείξω. Σταθερά, με συνέπεια και αναλυτικά τα έγραφα και τα έλεγα από το 2012 και μάλιστα σε εφημερίδα που ξέρετε τι έγινε αργότερα. Τιμώ όμως τα γραπτά και τις θέσεις μου και ευτυχώς που τα γραπτά μένουν. Ο κόσμος όμως ο πολύς επέλεξε άλλα. Κανένα πρόβλημα, σεβαστό. Αν θέλετε κάποιοι να οργανωθείτε, παρακαλώ πείτε του όποιου δικηγόρου σας να επικοινωνήσει μαζί μου για να του δώσω τους σχετικούς νόμους. Αυτά από εμένα, κατά τα άλλα υγεία ! Όσα άλλα ακούτε, το ξαναλέω, είναι για να έχουμε να λέμε. Νομική οδός, προσφυγή, γεια σας. Μια φιλική προσφορά του καταστήματος.

ΠΗΓΗ:https://vbalafas.blogspot.com και
             facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad