Φωτιά στο Λουτράκι: Καλύτερη η εικόνα -Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Φωτιά στο Λουτράκι: Καλύτερη η εικόνα -Μάχη με τις αναζωπυρώσεις


Αισιοδοξία ότι θα οριοθετηθεί την Δευτέρα 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, αλλά και με τις πολλές διάσπαρτες εστίες της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας και κυρίως αύριο που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και από νωρίς το πρωί επιχειρούν εναέρια μέσα. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έπεσε και ένα Super Puma, που μετέφερε δύο πεζοπόρα τμήματα στην κορυφή του βουνού, μαζί με δεξαμενή πέντε τόνων νερού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά και από αυτό το σημείο, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ωστόσο από την Τροχαία, για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση των μέσων πυρόσβεσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον 'Αγιο Φανούριο έως τον 'Αγιο Γεώργιο.

2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.

3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Η Αστυνομία ζητάει την κατανόηση των οδηγών και τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε μεγάλη περίμετρο οι εστίες της φωτιάς
Από αέρος αυτή την ώρα επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη με έξι ελικόπτερα. Τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.


Αν και τη νύχτα οι πυροσβέστες κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, το πρωί της Κυριακής- εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων- άρχισαν οι αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εκκενώθηκε η Μονή Παταπίου, για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά έφτασε ως εκεί, αλλά δεν απείλησε το μοναστήρι, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν. Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμούν ότι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα είναι αύριο, που αναμένεται ότι θα σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.





Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad