Εικόνες ντροπής στην Κοιλάδα Αργολίδας: Νεκρά τρία σκυλιά από φόλες – Δηλητηρίασαν πέντε - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Εικόνες ντροπής στην Κοιλάδα Αργολίδας: Νεκρά τρία σκυλιά από φόλες – Δηλητηρίασαν πέντε


Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν το πρωί της Τρίτης (24/09) βγαίνοντας από τα σπίτια τους, οι κάτοικοι της Κοιλάδας στην Αργολίδα, καθώς είδαν νεκρά σκυλιά σε αυλές και στον δρόμο.

Αδίστακτοι δράστες τοποθέτησαν φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών στο χωριό της Ερμιονίδας. Πρόκειται για αποτροπιαστικές εικόνες, που έφερε στη δημοσιότητα το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγάπη – Φιλοζωικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Ερμιονίδας». Μέλη του έσπευσαν μήπως σώσουν τα τετράποδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε σκυλιά δηλητηριάστηκαν και τρία δεν τα κατάφεραν να ζήσουν.

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγάπη – Φιλοζωικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Ερμιονίδας» αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook:

«Εικόνες ντροπής και αίσχους μας περίμεναν σήμερα το πρωί να αντικρίσουμε στην Κοιλάδα Αργολίδος! Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!!!!!!!!!!! Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!

Τα υπόλοιπα που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από μέλη του Φιλοζωικού σωματείου μας και τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού ΟΧΙ απλά ήταν απλοί θεατές ΑΛΛΑ απέδωσαν και την ευθύνη των αδέσποτων στο Φιλοζωικό Σωματείο!

Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συγκεκριμένου περιστατικού και όχι μόνο! Ζητάμε από τον Δήμο Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της ευζωίας των αδέσποτων ζώων του δήμου, αλλά και την αποφυγή παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών όπως το σημερινό».

****

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς σε περιοχές του Ρεθύμνου και στο Λασίθι, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ. Όπως τονίζεται, δε, σε σχετική ανακοίνωση οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 60, 67 και 77 ετών στους οποίους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος διατηρούσε ζώα συντροφιάς μην έχοντας κατάλληλο κατάλυμα για την προστασία των ζώων από τις καιρικές συνθήκες.

Σε δεύτερη περίπτωση, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας.

Τέλος, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας ο 77χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς μην έχοντας, επίσης, κατάλληλο κατάλυμα για την προστασία του ζώου από καιρικές συνθήκες.

Δείτε τις εικόνες ντροπής από την Κοιλάδα Αργολίδος:








(πληροφορίες και anagnostis.org, lawandorder.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad