Στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου το πλοίο Typhoon ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου το πλοίο Typhoon ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση


Στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου θα δραστηριοποιηθεί πλέον το πλοίο Typhoon του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.

Στο πλαίσιο του έργου του ιδρύματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενισχύεται στη μάχη του κατά της ρύπανσης με την απόκτηση του πλοίου Typhoon, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τη δράση του με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό του ρόλο για την προστασία των ελληνικών θαλασσών», αναφέρει το ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Το νορβηγικής ναυπήγησης Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών. Παράλληλα, διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.

To Typhoon ξεκίνησε πιλοτικά τις δράσεις της στο τέλος Ιουλίου στην περιοχή της Λαυρεωτικής και στη νήσο Πάτροκλο, ενώ στο τέλος Αυγούστου βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού. Κατά τη δράση του πλοίου στον Σαρωνικό πραγματοποιήθηκε συνεργασία με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο τη μελέτη των απορριμάτων στον βυθό της θάλασσας και τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών.

«Το Typhoon Project ολοκλήρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα στον Σαρωνικό. Μαζέψαμε γνώση, εμπειρία στο πεδίο και δεκάδες κιλά θαλάσσια απορρίμματα. Επιστρέφουμε στη βάση μας -Αθήνα και Πάτρα- με μηχανές στο φουλ και σχέδια για το επόμενο βήμα» ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ίδρυμα, πριν το πλοίο βάλει πλώρη για νέες αποστολές.

ΠΗΓΗ:gargalianoionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad