«Αυλαία» για το 37ο Σπάρταθλον: Συγκίνηση για τον άθλο των Σπαρταθλητών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

«Αυλαία» για το 37ο Σπάρταθλον: Συγκίνηση για τον άθλο των Σπαρταθλητών


«Έκλεισε η αυλαία» για το 37ο «Σπάρταθλον», την ετήσια αθλητική συνάθροιση, που συγκεντρώνει τα «βλέμματα» της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 376 αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες, υπερέβησαν εαυτούς, βαδίζοντας στα «χνάρια» του Φειδιππίδη. Από αυτούς τερμάτισαν και προσκύνησαν ευλαβικά το άγαλμα του Λεωνίδα 197, μεταξύ των οποίων 27 Έλληνες.

Ο Ούγγρος Bodis Tamas έφτασε στο άγαλμα του Λεωνίδα, πρώτος, σχεδόν μισή ώρα μετά τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τον υποδέχτηκε και στεφάνωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» Ευάγγελο Πολυμέρη και φυσικά πλήθος κόσμου, που χειροκροτούσε θερμά το επίτευγμα των Σπαρταθλητών.

Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν ο Γιώργος Τάσιος, που αναδείχθηκε έβδομος, ο Παύλος Μαυρόγιαννης ένατος, ο Δημήτρης Μπαλλιάν δέκατος, ενώ αποθεώθηκαν οι Λάκωνες τερματίσαντες Τάσος Καραμπάτος, Πάνος Πολίτης, Κώστας Λαμπρινός και Νίκος Κωσταρίδης.

Στην τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και παρουσίασε η δημοσιογράφος                      κα Λίλα Κουντουριώτη, πρωταγωνίστησαν οι παριστάμενοι αθλητές. Συγκινητική ήταν η βράβευση των τριών πρώτων αθλητών και αθλητριών. Ο κ. Δούκας, κατά τον χαιρετισμό του, επισήμανε: «Νιώθω και εγώ συγκλονισμένος από αυτό που έζησα χθες και σήμερα», τονίζοντας την ευρεία γεωγραφική εμβέλεια των συμμετεχόντων κρατών. «Αυτό που με συγκλόνισε είναι η κατάνυξη και ο σεβασμός, με τον οποίο οι Σπαρταθλητές γονάτισαν μπροστά στο άγαλμα και το φίλησαν με αναφιλητά, πάρα πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν πάνω από 10 χιλιάδες χιλιόμετρα για να τιμήσουν τον Αγώνα του Φειδιππίδη και την πόλη μας».                    Ο Δήμαρχος Σπάρτης υπογράμμισε τον άθλο τους, αφού όπως ανέφερε, ο αγώνας συνίσταται σε έξι, διαδοχικούς μαραθώνιους. Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ελένη Δαράκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη διεξαγωγή του ιστορικού υπερμαραθωνίου, που προβάλλει, θυμίζει και υπενθυμίζει τ’ όνομα της πόλης μας, αλλά και του υπέρλαμπρου πολιτισμού μας».

Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική, «ταξιδεύοντας» το κοινό με μελωδίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, με ερμηνευτές τους Χριστιάνα Γαλιάτσου, Χριστίνα Λάμπρου και Παναγιώτη Αλεξάκη.

Η Δημοτική Αρχή, σε μια δωρική διοργάνωση, με έμφαση στην αθλητική διάσταση που από μόνη της προσδίδει μοναδική αίγλη στο θεσμό με τη διαχρονικά παγκόσμια απήχηση, θα επιδιώξει προσηλωμένη την υποστήριξη και περαιτέρω ανάδειξή του. Ευχαριστεί, δε, θερμά τους φορείς το πλήθος των εθελοντών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άψογη υλοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad