ΚΚΕ Κορινθίας:Η ανησυχία των κατοίκων της Κορινθίας είναι δικαιολογημένη γιατί βλέπουν το έγκλημα που συντελείται - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΚΚΕ Κορινθίας:Η ανησυχία των κατοίκων της Κορινθίας είναι δικαιολογημένη γιατί βλέπουν το έγκλημα που συντελείται


Με αφορμή το μεγάλο θέμα των ιδιαίτερα αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και τη μεταφορά τους στο στρατόπεδο της Κορίνθου η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΝΔ κλιμακώνει τον αυταρχισμό απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες εφαρμόζοντας κατα γράμμα την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Αυτή την πολιτική, όχι απλά υπηρέτησε, αλλά συνδιαμόρφωσε στην ΕΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό κι αποτελούν θράσος οι αναφορές του στα ανθρώπινα δικαιώματα, που ποδοπατήθηκαν στα κολαστήρια τύπου Μόριας.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στον εγκλωβισμό που αυτή επέβαλε σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αφού η Ελλάδα δεν είναι η χώρα προορισμού τους. Βέβαια μέχρι να λάβουν άσυλο και ταξιδιωτικά έγραφα για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους, για το σύντομο αυτό διάστημα που θα χρειαστεί να μένουν στην Ελλάδα, να υπάρχουν αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας.

Με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ η ΝΔ όχι απλά δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα, αντίθετα, επιμένει στην εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή και ενισχύει τους μηχανισμούς απέλασης, κλιμακώνοντας το κυνήγι των κατατρεγμένων και δίνοντας έδαφος στα κυκλώματα δουλεμπόρων για την περαιτέρω εκμετάλλευση των μεταναστών και των προσφύγων. Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατευθύνεται στην ενίσχυση των απελάσεων, ενώ χρηματοδοτείται αδρά η ασύδοτη και γεμάτη ερωτήματα δράση των ΜΚΟ και διαφόρων επιχειρήσεων που θησαυρίζουν από την κατάσταση και επωφελούνται από την γκετοποίηση.

Από την άλλη μεριά, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, αυξάνεται η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο, εμπλέκοντας το μεταναστευτικό περισσότερο στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή, που σπέρνουν πολέμους και προσφυγιά, παρουσιάζονται ως λύση!

Οι πρόσφυγες-μετανάστες είναι θύματα του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που οδηγεί σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Είναι θύματα της ίδιας πολιτικής που ευθύνεται για την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και στη χώρα μας. Κανένας μετανάστης δεν θα έφευγε από τον τόπο του αν ζούσε καλά και μπορούσε να ατενίσει ένα ευτυχισμένο αύριο… Αν δεν κινδύνευε η ζωή του… Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να δείξουν ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες, να αντιπαλέψουν από το ίδιο μετερίζι τις πολιτικές που μας χτυπούν συνολικά.

Η μεταφορά προσφύγων-μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου, σε άθλιες συνθήκες, σε παραπήγματα και σκηνές, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους και το λαό της Κορίνθου. Μεγάλος αριθμός οικογενειών θα μένουν στριμωγμένες σε ακατάλληλες συνθήκες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα βασικά: γιατροί, νοσηλευτές, διερμηνείς, σχολείο για τα παιδιά κλπ. Ο εγκλωβισμός τους στο στρατόπεδο Κορίνθου θα διαιωνίζεται όσο η κυβέρνηση τηρεί τις συμφωνίες της ΕΕ που εμποδίζουν τη μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού.

Η ανησυχία των κατοίκων της Κορινθίας είναι δικαιολογημένη γιατί βλέπουν το έγκλημα που συντελείται στα hot spots και στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μόριας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κορινθίας πρέπει να δώσουν τη μάχη στο πλευρό των προσφύγων ενάντια στον κοινό εχθρό: τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα στη χώρα μας και διεθνώς. Έναν αγώνα βασισμένο στη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, μακριά από εθνικιστικά γαβγίσματα. Έναν αγώνα που θα έρθει σε σύγκρουση με τις με τις διαχρονικές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συνολικά την πολιτική της ΕΕ, την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, για το πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή προσωρινή ανθρώπινη φιλοξενία και όχι απομόνωση των προσφύγων.

Διεκδικούμε:

⦁ Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά και τον Έβρο

⦁ Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα για εξέταση των αιτημάτων τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού.

⦁ Να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς κανένας ανήλικος να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

⦁ Να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο.

⦁ Να κατευθυνθούν τα ευρωενωσιακά κονδύλια μέσω του κράτους και όχι των ΜΚΟ στη στήριξη των προσφύγων και στην 100% αποζημίωση όσων κατοίκων νησιών έχουν υποστεί ζημιές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad