Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο και Λύκειο Γκούρας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο και Λύκειο Γκούρας


Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς μεγάλος αριθμός κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών καταγράφεται στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Γκούρας, που ανέρχεται στο 40% του εκπαιδευτικού δυναμικού.
Οι γονείς και οι μαθητές της περιοχής αποφάσισαν να κλείσουν τα παραπάνω σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την στιγμή που καμία πρόνοια δεν έχει υπάρξει για μόνιμες προσλήψεις, ενώ η επόμενη φάση αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο το … Νοέμβριο.
Πανελλαδικά τα προβλήματα της αναπλήρωσης των κενών είναι υπαρκτά και κρίσιμα και δυστυχώς δεν βαίνουν όλα καλώς στην παιδεία, όπως ισχυρίζεται η κ. Ζαχαράκη, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε αυξημένες πιστώσεις και αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οι γονείς και οι μαθητές απαιτούν από το Υπουργείο Παιδείας να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε να λειτουργήσει και πάλι το σχολείο στην Ορεινή Κορινθία, τονίζοντας τις δυσκολίες προσβασιμότητας της περιοχής αλλά και την έλλειψη των εναλλακτικών λύσεων που προσφέρονται.
Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στηρίζει τα αιτήματα των γονέων και των μαθητών των σχολείων της Γκούρας και απαιτεί την άμεση εκπλήρωση τους.
Επιτροπή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κόρινθος, 23 Οκτωβρίου 2019
Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad