Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας


Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (EuroBirdwatch), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας, διοργανώνει εκδήλωση, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (ώρες 11:00-15:00), στη Λίμνη Στυμφαλία, με σημείο συγκέντρωσης το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της άγριας ορνιθοπανίδας να παρακολουθήσουν ένα στιγμιότυπο της μετανάστευσης των πουλιών από κοντά και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκητα πτηνά για την επιβίωσή τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πτηνά με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και να ενημερωθούν για τα τοπικά είδη της ορνιθοπανίδας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία στο μονοπάτιερμηνείας της λίμνης Στυμφαλίας, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-Stymfalia. Τέλος, σε συνεργασία με τον το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, αποθεραπευμένα πουλιά θα επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους.

Η συμμετοχήστην εκδήλωση είναι ελεύθερηγια το κοινό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (τηλ. 27470 22279 και 27470 22296, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr) και με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (τηλ. 2755022021εσωτ. 2 & 5, e-mail: info@fdparnonas.gr).

*Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad