Το εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου του Ναυπλίου (video) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Το εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου του Ναυπλίου (video)


Ένα εντυπωσιακό τοπίο αντικρίζει κανείς εάν επισκεφθεί το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς των Βράχων, έξω από το Ναύπλιο. Κι αυτό γιατί, το υπέροχο εκκλησάκι, κρέμεται κυριολεκτικά από τον βράχο!

Πιο συγκεκριμένα, λίγα χιλιόμετρα από το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο και πολύ κοντά στην παραλία του Καραθώνα, στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου, σε ένα επιβλητικό σημείο, βρίσκεται η Παναγία των Βράχων ή Παναγία η Κατακεκρυμμένη.

Η εκκλησιά εικάζεται πως χτίστηκε περί τον 15ο αιώνα και είναι από τα παλαιότερα ασκητήρια της περιοχής. Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχει αγιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που φέρει ημερομηνία 1609 μχ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παλαιότερων κατοίκων της περιοχής, ο ναός αποτελούσε μετόχι της Ιερής μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή. Εκεί κατέβαιναν οι μοναχοί για να προστατευθούν από διάφορες επιδρομές ληστών και πειρατών. Για αυτόν τον λόγο το εκκλησάκι διαθέτει πολεμίστρες και μοιάζει με μικρό κάστρο.

Λέγεται ότι πίσω από το ιερό υπάρχει μία στενή σήραγγα η οποία καταλήγει στην άλλη πλευρά του βουνού, ενώ σε κρύπτη εντός του ιερού έχουν βρεθεί παλιές εικόνες αλλά και μια κασέλα με οστά ενός μοναχού που διέμενε στο ασκητήριο.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια την εκκλησία την συντηρούσαν οι υποδηματοποιοί του Ναυπλίου. Με την πάροδο του χρόνου το επάγγελμα εξαφανίστηκε κι έτσι η συντήρηση της εκκλησίας πέρασε στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.(βίντεο: Flying Camera)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad