«Ταυτότητες των μουσουλμάνων της Κρήτης» στο Αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

«Ταυτότητες των μουσουλμάνων της Κρήτης» στο Αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου, η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης», συνεπής στην ιστορική έρευνα και τη λαογραφική της προσέγγιση, σας προσκαλεί να γνωρίσετε μια ιστορική πτυχή, άγνωστη στους περισσότερους από εμάς, αυτής των μουσουλμάνων της Κρήτης κατά την περίοδο 1645 – 1924.

Με κεντρικό ομιλητή τον Χανιώτη ιστορικό ερευνητή, κ. Ευθύμη Λεκάκη και τη μουσική επένδυση από καταξιωμένους στο χώρο της παράδοσης μουσικούς (Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Ανδρέας Αρβανίτης, Στρατής Ψαραδέλλης, Μανούσος Κλαπάκης, Άννα Κουκλάκη), η εκδήλωση αυτή πιστεύουμε πως θα φωτίσει αθέατες πλευρές της Κρητικής ιστορίας και μουσικής μέσα από εισηγήσεις, χορούς και τραγούδια.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα τόσο της Ένωσης Κρητων Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης» όσο και αυτά της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, η οποία και μας τιμά με την παρουσία της.
Σας περιμένουμε όλους την 9η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου!

hlektra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad