Κορινθία: Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Κορινθία: Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας


Συνεδρίασε, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στην Κόρινθο, το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Κορινθίας, εν όψει της χειμερινής περιόδου 2019 – 2020.

Στη συνεδρίαση, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, συζητήθηκαν ειδικότερα τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ετοιμότητα που έχει ζητήσει να υπάρχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και στη συνέχεια κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να παρουσιάσουν το σχέδιο δράσης τους περιληπτικά και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Κορινθίας καθώς και οι υπεύθυνοι των δήμων της Π.Ε. αναφέρθηκαν και περιέγραψαν τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, καθώς και το σχέδιο αποχιονισμού του οδικού δικτύου ευθύνης του καθενός δήμου.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση και προγραμματισμός σχετικά με ζητήματα όπως οι σταθμοί φόρτωσης και προμήθειας αλατιού, οι συντονιστές επιφυλακής, τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να υπάρξει άμεση, σωστότερη και αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών στην Κορινθία από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση μετείχαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης, Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλης Καπέλιος, καθώς και κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΗΓΗ. ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad