Γιώργος Ψυχογιός "Η Νέα Δημοκρατία θέλει να επαναφέρει τα μαγκάλια στα σπίτια" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Γιώργος Ψυχογιός "Η Νέα Δημοκρατία θέλει να επαναφέρει τα μαγκάλια στα σπίτια"


Η Νέα Δημοκρατία, μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, θέλει να επαναφέρει τα μαγκάλια στα σπίτια. Για ακόμα μια φορά δείχνει με τον πιο προφανή τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πολλών. Για τις ανάγκες εκείνων που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, που μετρούν τα λεφτά τους μέρα με τη μέρα.

Περικόπτει το επίδομα θέρμανσης για το 2019 και δεν προβλέπει αντίστοιχο κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2020. Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν στην Κορινθία που ανήκει στην Γ’ Ζώνη, η πλειοψηφία των δικαιούχων που έχουν υποβάλει ήδη τις αιτήσεις τους θα λάβει 110 Ευρώ αντί για 240 που έλαβε αντίστοιχα την περσινή χρονιά. Μείωση της τάξης του 55% περίπου.

Ακόμα και για περιπτώσεις πολύτεκνων οικογενειών, η αντίστοιχη μείωση φτάνει μέχρι και 45%.

Επιπλέον, στο κείμενο συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων που έστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναφέρεται ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων για κάθε δικαιούχο και σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία των αγορών πετρελαίου που πραγματοποιήθηκαν δεν είναι ίσης ή μεγαλύτερης αξίας από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που έλαβε ο δικαιούχος, θα ζητηθεί να επιστραφεί μέρος του επιδόματος (!).

Στην ουσία, βάζουν τους πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους τη διαφορά που προκύπτει από την περικοπή του επιδόματός τους σε σχέση με πέρσι! Στο παραπάνω παράδειγμα, ο πολίτης που δικαιούται 110 Ευρώ αντί για 240 που έλαβε επί ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να «βάλει» τουλάχιστον άλλα 110 Ευρώ πετρέλαιο, για να μην κληθεί να επιστρέψει μέρος του ποσού της επιδότησης (!).

Κατά τα άλλα, τα κεντρικά ΜΜΕ μιλούν για αύξηση και επέκταση του επιδόματος θέρμανσης…Δυστυχώς, η πραγματικότητα και σε αυτό το θέμα είναι εντελώς διαφορετική. Η κοινωνία και ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζουν καλά ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα την οδηγούν και πάλι στην ύφεση και ποιοι αγωνίστηκαν και πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό την επούλωση των πληγών και την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και αυτός ο μύθος της ΝΔ περί δήθεν στήριξης της «μεσαίας τάξης» καταρρέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad