Νίκας : Σε χαμηλό επίπεδο οι εντάξεις και η απορροφητικότητα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Νίκας : Σε χαμηλό επίπεδο οι εντάξεις και η απορροφητικότητα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου


Αισιοδοξία για τη πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου εκφράστηκε μετά την πολύωρη τεχνική συνάντηση -σήμερα Δευτέρα το πρωί στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο-, μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών της Περιφέρειας με εκπροσώπους της γενικής διεύθυνσης περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου, ενώ στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης επισήμανε τα τα προβλήματα που η νέα περιφερειακή αρχή διαπίστωσε στο εν λόγω πρόγραμμα, επικεντρώνοντας στο πολύ χαμηλό επίπεδο εντάξεων και την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα.

Οπως σημείωσε, όμως, ήδη καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για την αναστροφή της μέχρι πρότινος κατάστασης, οι οποίες εστιάζονται στην διάχυση της πληροφορίας, αφ’ενός μέσω της πολύ καλής συνεργασίας της νέας περιφερειακής αρχής με τους ωφελούμενους (κυρίως δημάρχους) και αφ’ ετέρου μέσω των ειδικών σε ζητήματα ΕΣΠΑ συμβούλων που προσλαμβάνονται, προκειμένου να συνδράμουν την διαχειριστική αρχή στο έργο της.

Αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Π. Νίκας υπογράμμισε παράλληλα, ότι γίνεται αγώνας έτσι ώστε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι να έχει λήξει η υπόθεση αυτή.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της τεχνικής συνάντησης στο Αποστολοπούλειο ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη -με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων της Ε.Ε.- κατά την οποίαν καταγράφηκαν επιγραμματικά τα συμπεράσματα απ΄ την πρωινή συνάντηση και συζητήθηκαν οι νέες κατευθύνσεις εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 του ΕΣΠΑ.

Πηγή : ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad