Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης – Τι πρέπει να προσέξετε - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης – Τι πρέπει να προσέξετε


Βήμα-βήμα η διαδικασία

Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον ιστότοπο www.koinonikomerisma.gr ο οποίος θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Η διαδικασία για το κοινωνικό μέρισμα

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την εισοδηματική ενίσχυση των 700 ευρώ θα είναι αντίστοιχα απλή με την περσινή.

Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.

Επίσης, θα πρέπει να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Προσοχή στο IBAN

Μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του IBAN στις αιτήσεις, πρέπει να δώσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος του 2019.

Κι αυτό γιατί:

-Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν πληροίτε τα κριτήρια.

Για τον λόγο αυτό, τοπ ΥΠΟΙΚ προτείνει να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), εάν υπάρχει, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας.

-Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN.

Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον. Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του IBAN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad