Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός της περιφέρειας Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός της περιφέρειας Πελοποννήσου


Με είκοσι πέντε (25) θετικές ψήφους (παράταξη Νίκα και παράταξη Δέδε, με δύο (2) σημειώσεις-αιτήματα- που κατέθεσε η δεύτερη και έγιναν δεκτές), ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) ο προυπολογισμός του οικονομικού έτους 2020, της Περιφέρειας της Πελοποννήσου.

Η παράταξη του Π. Τατούλη, ψήφισε μόνο κάποιες δαπάνες που έχουν σχέση με την πρόνοια, τις μεταφορές μαθητών, την δακοκτονία, την μισθοδοσία και καταψήφισε το ενσωματωμένο στον προυπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα.

Κατά του προυπολογισμού, ψήφισαν οι παρατάξεις Ν. Γόντικα, Θ. Πετράκου και Δ. Τζεμπετζή (άγνωστο είναι εάν αυτές οι προτιμήσεις, θα προσμετρήσουν, αφού σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νόμου, θα πρέπει η αρνητική ψήφος να συνοδεύεται με κατατεθειμένη και συμβατή, εναλλακτική πρόταση).

Το λευκό προτίμησε η Δ. Λυμπεροπούλου, ενώ απουσίαζε η παράταξη του κ. Κάτσαρη.

Η συζήτηση, κράτησε πάνω από τρεις (3) ώρες και κύλησε σε ήρεμο κλίμα.

Ο περιφερειάρχης, χαρακτήρισε τον προυπολογισμό «πράξη που δεν εκφράζει την πολιτική βούληση της παράταξής του», υπενθυμίζοντας, ότι, αυτός υπακούει στην αυστηρή διαχείριση του νόμου και των δεδομένων που ισχύουν απ΄ το παρατηρητήριο και απ’ τους λοιπούς κεντρικούς φορείς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μίλησε για διαχειριστικό προυπολογισμό και για απουσία διαβούλευσης, ο κ. Δέδες, ζήτησε να διεκδικηθούν περαιτέρω πόροι και δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν κόψει αυτή χρήματα απ’ την αυτοδιοίκηση, ενώ ο κ. Γόντικας, υπενθύμισε ότι ο προυπολογισμός «ευθυγραμμίζεται και υποτάσσεται στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Ο Θ. Πετράκος, ισχυρίστηκε ότι στον προυπολογισμό δεν μπορεί η Περιφέρεια να αλλάξει τίποτα, «ούτε ένα ευρώ», όπως τόνισε, μιας και όλα αυτά, καθορίζονται απ’ την ασφυκτική επιτήρηση των δανειστών, ενώ ο κ. Τζεμπετζής, διαπίστωσε «έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας».

Τέλος, η κ. Λυμπεροπούλου, ζήτησε να ευθυγραμμιστεί η χώρα μας μ’ αυτό που ισχύει στην Ευρώπη – όπως δήλωσε – δηλαδή να υιοθετήσει την «αυτόνομη διακυβέρνηση».

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad