Λυπηρό φαινόμενο το κλείσιμο σημαντικών δημόσιων δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Λυπηρό φαινόμενο το κλείσιμο σημαντικών δημόσιων δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας


-H μείωση των κρατικών πόρων ναρκοθετεί τις δυνατότητες της Περιφέρειας για τα αναγκαία τεχνικά και αναπτυξιακά έργα

- Λυπηρό φαινόμενο το κλείσιμο σημαντικών δημόσιων δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την περίοδο 2015 - 2019

Στην υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 προχώρησε η παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι θα γίνει αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα όταν καταστούν συγκεκριμένοι και δεσμευμένοι οι πόροι - τόσο οι Κεντρικοί Αυτοτελείς (ΚΑΠ) όσο και οι προερχόμενοι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) - στις αρχές περίπου του νέου έτους. «Συζητούμε σήμερα σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας, αφού δεν είναι γνωστοί οι πόροι που διατίθενται από την Κυβέρνηση για τις Περιφέρειες της χώρας και ως φυσικό επακόλουθο, δεν έχει ακόμη συνταχθεί ο προϋπολογισμός της Περιφέρειάς μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού», τόνισε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Γιώργος Δέδες. Συνεχίζοντας, διατύπωσε τις σοβαρές του ανησυχίες αναφορικά με την περαιτέρω μείωση των ΚΑΠ στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, που σε συνδυασμό με τη δραστική περικοπή των προβλεπόμενων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πόρων και την ακύρωση ουσιαστικά του Προγράμματος “Φιλόδημος”, προοιωνίζουν ένα πολύ δυσχερές και αβέβαιο μέλλον για τις δυνατότητες συνολικά της Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει στην υλοποίηση έστω των βασικών και απαραίτητων τεχνικών έργων.

Θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε επίσης η έναρξη και η πρόοδος της διαδικασίας εκκαθάρισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Κορινθίας. Ο Γιώργος Δέδες χαρακτήρισε ιδιαίτερα λυπηρό φαινόμενο το γεγονός της παύσης λειτουργίας του ΚΕΚ Κορινθίας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2019. Το ΚΕΚ Κορινθίας αποτέλεσε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ιδρύθηκε από τον τότε Νομάρχη Άγγελο Μανωλάκη, μέχρι και το 2014-2015 και την Προεδρεία του αείμνηστου Νίκου Πετρόπουλου πρότυπο λειτουργίας, με σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο για όλο το Νομό. Επισήμανε επίσης, το κλείσιμο σημαντικών δημόσιων δομών την περίοδο 2015-2019, οι οποίες κατά το παρελθόν λειτούργησαν εύρυθμα προσφέροντας σημαντικό έργο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής. Αναφέρθηκε στο δημόσιο και κερδοφόρο ΚΤΕΟ Κορινθίας που έκλεισε αδικαιολόγητα, καθώς και στο Κέντρο Νέων Κορίνθου που επίσης έκλεισε, ενώ ήταν ένα ζωντανό κύτταρο έκφρασης της νεολαίας της περιοχής. Διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχουν ευθύνες για την αποψίλωση της Κορινθίας από τις σημαντικές αυτές οικονομικές και κοινωνικές δομές και προέταξε την ανάγκη να αναστραφεί αυτή η αρνητική πορεία με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αποφάσεις του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τέλος, μετά την τοποθέτηση του κ.

Δέδε, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας ανταποκρίθηκε θετικά, δεσμευόμενος ότι θα αναζητηθεί και θα βρεθεί σε σύντομο χρόνο μέσα από νόμιμες διαδικασίες τρόπος για την επαναλειτουργία του ΚΕΚ Κορινθίας.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad