Τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν τη δική τους μαγεία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν τη δική τους μαγεία


Ένα υπέροχο σκηνικό μια ανάσα από την Αθήνα - Δείτε τις φωτογραφίες

Φωλιασμένα στο βουνό Ζήρεια, στην Ορεινή Κορινθία και σε υψόμετρο από 1.100 έως 900 μέτρα, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας μικρός παράδεισος, ταυτισμένος κυρίως με τις ορεινές αποδράσεις.

Μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, σε υψόμετρο 1100, 1000 και 900 μέτρων αντίστοιχα, και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας.

Στα Κάτω Τρίκαλα δεσπόζει στο κέντρο η πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Στα Μεσαία Τρίκαλα κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο, ενώ στα Άνω οι εκκλησίες (ακόμα και του 16ου αιώνα) και τα πετρόκτιστα αρχοντικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνοικία.


Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς και σε υψόμετρο 1500μ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας. Τα Τρίκαλα, τον χειμώνα έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά, όταν «τυλίγονται» με το πέπλο του χιονιού. Επίσης, βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα, καθιστώντας τα έτσι δημοφιλή προορισμό για κοντινές εξορμήσεις.ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad