Σταυρέλης: Νέο νεκροταφείο και ψηφιακή καταγραφή χωροθέτηση χρειάζεται η Κόρινθος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Σταυρέλης: Νέο νεκροταφείο και ψηφιακή καταγραφή χωροθέτηση χρειάζεται η Κόρινθος


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ψήφιση του προϋπολογισμού ένα μέρος υποχρεωτικά αναφερθήκαμε για τα νεκροταφεία του Δήμου. Η τοποθέτησή μας:

Είναι απόλυτη ανάγκη να πάμε σε νέο νεκροταφείο για τη Κόρινθο. Και τα δύο νεκροταφεία της πόλης (Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Σπυρίδωνος είναι υπερκορεσμένα.
Θεωρώ ότι δεν θα ακολουθήσετε και εσείς την ίδια τακτική στο υπάρχον ή και στα δύο της Κορίνθου. Να κάνουμε τώρα πολιτική με το τάφο. Δίνεις στο γνωστό, δε δίνεις στο παραδίπλα. Δεν είναι και ωραίο πράγμα για το ευαίσθητο αυτό θέμα.
Βέβαια έχουν κορεστεί και άλλα νεκροταφεία όπως της Αρχαίας, του Λεχαίου, του Περιγιαλίου, του Άσσου, του Κατακαλίου, του Κόρφου, του Σοφικού, των Αθικίων.
Τι πρόθεση έχετε:
Να κάνουμε ένα νέο νεκροταφείο κάπου. Πού; Είχαμε προχωρήσει ένα στα Εξαμίλια 65 στρέμματα. Δυστυχώς εκεί που το είχα αφήσει εγώ προσωπικά που ασχολιόμουνα, το 2013, στην ίδια κατάσταση είναι.
Τώρα είναι αδύνατον να πάμε εκεί που φθάσανε δίπλα οι ρομά.
Και επίσης θα θέλαμε μία ενημέρωση αν υπάρχουν αποτυπωμένοι όλοι οι τάφοι. Πληρώνουν όλοι; Κάποτε είχα μία πληροφορία, δεν ξέρω αν στέκει, τη λέω όμως, ότι περίπου 120 τάφοι εδώ στο νεκροταφείο της Κορίνθου Ζωοδ. Πηγής δεν είναι καταγεγραμμένοι ή δεν πληρώνουν. Ευσταθεί δεν ευσταθεί; Μία ενημέρωση
Και με ψηφιοποίηση όλων των τάφων; Είναι απόλυτη ανάγκη η καταγραφή και ψηφιοποίηση όλων των τάφων , με αρχή από τα νεκροταφεία της πόλης. Να γνωρίζει ο Δήμος την πραγματική κατάσταση και οι πολίτες τη δυνατότητα διάθεσης ΝΕΩΝ τάφων.
Μακάβριο το θέμα, αλλά υπαρκτό και χρήζει άμεσης πολιτικής λύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad