Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί σας κατανάλωσε αλκοόλ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί σας κατανάλωσε αλκοόλ


Αν και οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν θα πιούν αλκοόλ ή τουλάχιστον θα τους το πουν πριν ή ακόμα και μετά, αρκετοί είναι οι έφηβοι που πειραματίζονται με αυτό εν αγνοία τους

Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό να μπορείτε να αναγνωρίσετε μερικά προειδοποιητικά σημάδια στην συμπεριφορά τους.

Προειδοποιητικά σημάδια
Οι έφηβοι που οργανώνουν ένα πάρτι ή μια μάζωξη όπου θα υπάρχει αλκοόλ, δείχνουν άθελά τους ορισμένες προειδοποιητικές ενδείξεις, όπως:

– Παρατηρήστε εάν το παιδί σας κουβαλά ασυνήθιστα μεγάλο σακίδιο ή τσάντα, καθώς μπορεί να μεταφέρει αλκοόλ στο σπίτι που θα συγκεντρωθούν.

– Αν δείτε ότι δυσκολεύεται να σας απαντήσει αναφορικά με το τι κάνει ή τι θα κάνει, μάλλον προσπαθεί να βρει φτιάξει μια «ιστορία» για να καλυφθεί.

– Αν σας ζητήσει επίμονα και έντονα να μείνει στο σπίτι των φίλων του, μπορεί να σημαίνει ότι δεν θέλει να επιστρέψει σπίτι όσο είναι ακόμα υπό την επήρεια.

– Αν κάποιο από αυτά τα σημάδια σας ανησυχήσει, δοκιμάστε να συζητήσετε ανοιχτά, διατηρώντας την ψυχραιμία σας και τον τόνο σας ήπιο, με το παιδί ενώ μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τους άλλους γονείς.

Σημάδια ότι κατανάλωσε αλκοόλ
Αν το παιδί γυρνώντας από μια έξοδο μυρίζει αλκοόλ, είτε η αναπνοή είτε τα ρούχα του, τότε κατά πάσα πιθανότητα κατανάλωσε αλκοόλ. Εάν διαπιστώσετε ότι η ομιλία του δεν είναι τόσο καθαρή ή ότι δεν συμπεριφέρεται ως συνήθως, τότε οι πιθανότητες να έχει πιει αυξάνονται.

Μερικά ακόμα σημάδια είναι:

– Κακή συγκέντρωση.

– Αργά αντανακλαστικά.

– Αργός χρόνος αντίδρασης.

– Μειωμένος συντονισμός.

– Μπερδεμένη ομιλία.

– Υπνηλία.

– Χαμηλότερη θερμοκρασία δέρματος.

Τα προαναφερθέντα αποτελούν μερικά από τα πολλά σημάδια που ενδεχομένως να δείχνουν ότι το παιδί κατανάλωσε αλκοόλ. Αν δείτε ότι ζαλίζεται ή ότι έχει τάση για εμετό, βοηθήστε το δίχως να χάνετε την ψυχραιμία σας.

Πώς να το διαχειριστείτε
Αν και είναι τρομακτικό ή ακόμα και ενοχλητικό να βλέπετε το παιδί σας μεθυσμένο, ειδικά την πρώτη φορά, δεν είναι ανάγκη να φοβηθείτε μιας και μπορείτε να βοηθήσετε την κατάσταση, παραμένοντας αρχικά ψύχραιμοι και ρωτώντας το πόσο έχει πιει. Έχετε κατά νου, ότι τα παιδιά ενδεχομένως να δείχνουν πολύ μεθυσμένα έχοντας καταναλώσει μια μικρή ποσότητα αλκοόλ, ακριβώς επειδή δεν εκτίθενται συχνά σε αυτό.

ΠΗΓΗ:https://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad