Οι φθορές στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Οι φθορές στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου


Τουλάχιστον 150 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -παλαιού εθνικού και επαρχιακού- της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν καταγράψει οι Διευθύνσεις Αστυνομίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.


Ο πλήρης κατάλογος των σημείων αυτών εστάλη σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αυτός με επείγον έγγραφό του καλεί σε άμεσες ενέργειες τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων.

“Εχουν ήδη διατεθεί επαρκέστατες πιστώσεις για το οδικό δίκτυο στις Περιφερειακές Ενότητες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στο εν λόγω έγγραφό του τονίζει ότι οι αντιπεριφερειάρχες οφείλουν να δράσουν άμεσα, καθώς θα έχουν, όπως σημειώνει, ευθύνη προσωπική -αστική και ποινική- αν δεν αποκαταστήσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα σημεία που υποδεικνύουν οι πίνακες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στο έγγραφό του προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Έργων -το οποίο κοινοποιεί και στον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών- επισημαίνει:

“Θερμά ευχαριστώ τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Πούπουζα Παναγιώτη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, για την εργώδη προσπάθειά τους να ερευνήσουν και να συντάξουν έκθεση για τα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του Νομού ευθύνης τους.

Ύστερα απ’ αυτό, εντέλλεσθε για άμεση ανταπόκριση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου ευθύνης σας και ιδιαίτερα δρόμων που έχουν σήμανση Α, που σημαίνει ότι στο σημείο έχουν γίνει ατυχήματα.

Με ευθύνη σας να με έχετε ενημερώσει μέχρι 1/5/2020 για την εξέλιξη αυτού του έργου.

Να προσέξετε ιδιαίτερα για τις συνέπειες μετά την έκθεση της Αστυνομίας η οποία και σας κοινοποιείται.

Τέλος, αναμένω ακόμα το έγγραφο για τον ορισμό Υπευθύνων Τεχνικών για το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ευθύνης σας”.

ΠΗΓΗ: www.ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad