Χειμερινά ελαστικά: Θα γίνουν υποχρεωτικά και στην Ελλάδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Χειμερινά ελαστικά: Θα γίνουν υποχρεωτικά και στην Ελλάδα


Την υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών εξετάζει πλέον το υπουργείο Μεταφορών.

Οπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.
«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Βαλκάνια που τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες και όχι χιονολάστιχα είπε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή.
Μάλιστα ο κ.Καραμανλής έδειξε έτοιμος να συζητήσει την υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών και στη χώρα μας.

Αλλαγές στο πρόστιμο για την ΛΕΑ

Από την πλευρά της η κ, Πιπιλή σε υψηλούς τόνους ζήτησε να υπάρξουν πολύ υψηλά πρόστιμα στους οδηγούς που παραβιάζουν την ΛΕΑ
«Σε όσους Ελληναράδες επιμένουν να οδηγούν στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να υπάρξουν εξοντωτικά πρόστιμα . Και η επιτυχία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου εκεί οφείλεται στο φόβο του προστίμου».

Ο κ Καραμανλής από την πλευρά του ανέφερε ακόμα πως στόχος για το 2020, είναι η αναπροσαρμογή προστίμων για συγκεκριμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ θα υπάρξει γενική διάταξη για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Επίσης,είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση ενός πακέτου οδικής ασφάλειας που θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση οδηγών, πεζών, μαθητών, κ.ά.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad