Σακελλαροπούλου – «Έχω πλήρη συνείδηση του χρέους που αναλαμβάνω» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Σακελλαροπούλου – «Έχω πλήρη συνείδηση του χρέους που αναλαμβάνω»


Ιστορική μέρα για την χώρα που αποκτά την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω» δήλωσε μεταξύ άλλων η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έως τώρα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από το γραφείο της στο ΣτΕ, πρόσθεσε ότι δεσμεύεται να ασκήσει τα καθήκοντά της στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.



Μίλησε επίσης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων του 21ου αιώνα όπως η οικονομική κρίση, η μετακίνηση πληθυσμών, οι κάθε είδους ανισότητες και αποκλεισμοί, αλλά και στην ανάγκη εμπέδωσης στο κοινωνικό σύνολο ενός κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας και δικαιοσύνης.

«Η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και του συστήματος Υγείας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και το άνοιγμα της κοινωνίας σε νέες ιδέες αποτελούν παράγοντες που θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων αυτών» επισήμανε.

Είπε ακόμη πως προσβλέπει σε μία κοινωνία που θα σέβεται τα δικαιώματα που περιγράφει το Σύνταγμα, μια κοινωνία που στηριζόμενη στη βαθιά δημοκρατική της παράδοση επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Για το μέλλον αυτό και την ελπίδα σε αυτό το μέλλον διαβεβαιώνω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις», κατέληξε.

Η ανακοίνωση της εκλογής από τον Κώστα Τασούλα

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε στην κα. Σακελλαροπούλου την εκλογή της μετά από τη σχετική ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
«Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας ο οποίος τόνισε την αυτοδημιούργητη πορεία της μέχρι πρότινος προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Πρόσθεσε δε ότι «ήταν τόσο θετικό το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την πρωθυπουργική πρόταση, που ακόμη και όσοι δεν σας γνώριζαν ήδη έχουν πληροφορηθεί πολλά για την πανάξια δικαστικό λειτουργό που στο πρόσωπό της τιμάται τόσο η δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα»

Μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετέβη και αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου, με τους αντιπροέδρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad