Την ενίσχυσης των νοσηλευτικών μονάδων ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Την ενίσχυσης των νοσηλευτικών μονάδων ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το θέμα του κορωνοϊού, αλλά και η ανάγκη διατύπωσης αιτήματος για την υποστήριξη των νοσηλευτικών μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα, καθώς «πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις και στα δύο αυτά πεδία», περιλαμβάνονται στις διαπιστώσεις από την ευρύτατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη, συζητήθηκαν τρόποι για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον κορωνοϊό.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι εκπρόσωποι από τις αρμόδιες για τη δημόσια υγεία δομές της Περιφέρειας, όπως ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας και οι διευθυντές των κατά τόπους διευθύνσεων υγείας, διοικητές νοσοκομείων, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ο διευθυντής εκπαίδευσης, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

-Τοπικός συντονισμός κατά Περιφερειακή Ενότητα από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και κεντρικός συντονισμός από την Περιφέρεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

-Η Περιφέρεια αναλαμβάνει ενημερωτική εκστρατεία για το συγκεκριμένο θέμα μέσω και της κινητής τηλεφωνίας.

-Ψυχραιμία και αποφυγή αυτοσχεδιασμών, όπως και τήρηση όλων όσα προβλέπονται στην πρόσφατη νομοθετική πράξη.

-Τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά, καθώς σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο μόνοι αρμόδιοι για τη διακοπή της λειτουργίας τους είναι οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας με κοινή τους απόφαση.

Διαπιστώθηκε, τέλος, η ανάγκη αφ’ενός της δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την συγκεκριμένη επιδημία και αφ’ετέρου, της διατύπωσης αιτήματος για την υποστήριξη των νοσηλευτικών μονάδων της Περιφέρειας, με το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μέσα, καθώς -όπως τονίστηκε- “πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις και στα δύο αυτά πεδία”.

πηγή: www.ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad