Τέλος το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τέλος το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού


Το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών

Τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζονται και με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εστάλη προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω του ιού. «Επισκεπτήριο στα νοσοκομεία μόνο για σοβαρές περιπτώσεις», αναφέρεται ουσιαστικά.

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

-Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.

-Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λπ.).

-Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

ΠΗΓΗ:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad