ΜΕΣΣΗΝΙΑ:Καταδικάστηκε εργοδότης που ζητούσε δώρα και επιδόματα πίσω - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:Καταδικάστηκε εργοδότης που ζητούσε δώρα και επιδόματα πίσω


Η εργαζόμενη απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση στη Μεσσηνία για πάνω από μια 5ετία και διεκδίκησε δεδουλευμένα και δώρα

Κατήγγειλε το γεγονός και δικαιώθηκε. Ο λόγος για εργαζόμενη στη Μεσσηνία που κατήγγειλε τον εργοδότη της ότι την ανάγκαζε να του επιστρέφει σε μετρητά τα χρήματα που της κατέθετε στην τράπεζα ως δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε πριν από λίγες ημέρες σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο εργοδότης κρίθηκε ένοχος, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 8 μηνών.

Η εργαζόμενη απασχολούνταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση για πάνω από μια 5ετία και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, τα τελευταία χρόνια της κατέβαλε στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας τα δώρα και τα επιδόματα, αλλά μετά τα ζητούσε πίσω και αυτή του τα επέστρεφε σε μετρητά.

Η εργαζόμενη κατέθεσε τελικά το 2017 μήνυση για δεδουλευμένα και δώρα. Aπό το λογαριασμό μισθοδοσίας που παρουσίασε, μάλιστα, στο δικαστήριο φαίνονταν οι αναλήψεις ολόκληρων των ποσών που αφορούσαν στα δώρα και τα επιδόματα. Από την πλευρά του, ο εργοδότης αρνήθηκε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με εργοδότη να ζητάει δώρα και επιδόματα πίσω από εργαζομένους.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad