Πελοπόννησος: Καμία εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Πελοπόννησος: Καμία εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Καμία απολύτως εκδήλωση δεν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, είτε σε κεντρικό επίπεδο, είτε σε αυτό, των κατά τόπους επετείων, σύμφωνα με την εγκύκλιο που το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις Περιφέρειες και τους δήμους.

Στους αποδέκτες, μάλιστα, εφιστάται η “προσοχή για την απαρέγκλιτη τήρηση” των προβλεπόμενων στην εν λόγω εγκύκλιο.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID–19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” προβλέπεται -με ισχύ ώς και τις 12 Απριλίου- “η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων”.

Τονίζεται επίσης, ότι με βάση την πρόσφατη Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, “δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις”.

Κατ’ εξαίρεση, συνεχίζει η εγκύκλιος, “θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι των εκπροσωπούμενων στη Βουλή κομμάτων και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Καταλήγοντας η εν λόγω εγκύκλιος επισημαίνει ωστόσο ότι “η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα”.

ΠΗΓΗ:ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad