Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Δωρεάν εξετάσεις γυναικών από το Ε.Ι.Ο. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Δωρεάν εξετάσεις γυναικών από το Ε.Ι.Ο.


Την κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, που διενεργεί δωρεάν εξετάσεις γυναικών, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου”, στην περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, επισκέφθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Βλάσιος Τσιώτος και ο περιφερειακός σύμβουλος γιατρός Αγγελος Χρονάς, μέλος του Ιτου ΕΙΟ.

Με την πεποίθηση πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συνεχίζουν το πρόγραμμα που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο πλαίσιο του οποίου όλες οι γυναίκες του εν λόγω δήμου, ηλικίας πάνω από 25 χρόνων, εξετάζονται δωρεάν και χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο από κλιμάκιο γιατρών της κινητής μονάδας (Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακή Μαστογραφία).

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί και στους 6 δήμους του νομού Κορινθίας, εξυπηρετώντας ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του εκάστοτε δήμου.

Σχολιάζοντας ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Γκιολής -και με την ιδιότητά του ως γιατρός-, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου, καθώς η έγκαιρη διάγνωση, στα πρώτα στάδια της ασθένειας, αποτρέπει αρνητικές καταστάσεις και συνέπειες κάνοντας την οποιαδήποτε απαιτούμενη θεραπεία, αποτελεσματική”.

πηγή ppel.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad