Δεν τηρείται κανένα μέτρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Δεν τηρείται κανένα μέτρο


Τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση ανακοινώνει κάθε μέρα απευθύνονται πλέον σε ώτα μη ακουόντων.

Η κατάσταση στις  παραλίες, η καθημερινότητα στους δρόμους το αποδεικνύει αυτό.

Τι λογική έχει λοιπόν σε μία παραλία να κάθονται με αποστάσεις 2 μέτρων και να τηρούνται τα μέτρα και στις 100 ανοργάνωτες παραλίες να γίνεται το πατείς με πατώ σε.

Υπάρχει καμιά λογική;



Όλοι οι άνθρωποι αυτοί συναντιώνται στα σπίτια τους. Δεν είμαστε δύο λαοί, είμαστε ένας. Όσο κράτησε η καραντίνα υπήρξε μία συμπεριφορά, τώρα υπάρχουν δύο συμπεριφορές, με ισχυρότερη τη συμπεριφορά της πλήρους ανυπακοής σε όλα αυτά τα οποία λέει η τηλεόραση καθημερινά.

Που οφείλεται λοιπόν αυτή η «ανταρσία», αυτή η ξαφνική ανυπακοή;

Μεγάλο ρόλο έπαιξε η πίεση όλων αυτών των ημερών με εμφανή τα συμπτώματα του εγκλεισμού.

Το γεγονός επίσης ότι δεν υπήρξαν πολλά θύματα, ακόμα και το γεγονός ότι αυτοί που έχασαν τη μάχη ήταν προχωρημένης σχετικά ηλικίας έδωσε στο μυαλό του καθενός έναν αέρα απόφασης ανυπακοής.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι παλινωδίες, όπου τη μία μέρα τα παιδιά ήταν υγειονομικές βόμβες και την άλλη μέρα τα παιδιά μπορούσανε να πάνε σχολείο.

Όταν ανοίγουν τα σχολεία η ζωή επανέρχεται κανονικά. Αυτό καταλαβαίνει ο άνθρωπος.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης η σκηνή με τον Μητσοτάκη έξω από το Μαξίμου, όπου χωρίς μάσκες και χωρίς καμία προστασία παρακολούθησαν την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Μπακογιάννη στα εγκαίνια του σιντριβανιού παρουσία πλήθους κόσμου. Επίσης χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Πώς λοιπόν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θέλεις να βάλεις πρόστιμα σ’ αυτούς που δε φοράνε μάσκα και όλοι οι δικοί σου εμφανίζονται χωρίς μάσκα;

Και μάλιστα χωρίς καμιά τιμωρία. Ατόπημα μεγάλο επίσης το να κλείσουν την πλατεία της Αγίας Παρασκευής με ανόητα προσχήματα, δείχνοντας ότι αυτό που τους απασχολεί είναι ο έλεγχος της σκέψης και όχι ο έλεγχος του συνωστισμού.

Επίσης, η επιμονή του να φοράμε μάσκα ενώ κι αυτό πριν κάποιο καιρό δεν ήταν απαραίτητο και υπερπροβολή του εργοστασίου της Λάρισας το οποίο παράγει τις μάσκες με τη συνεχή διαφήμιση του εργοστασίου από υπουργούς και σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε υποψία για συμφέροντα τα οποία κινούνται από πίσω και ο Λαός αντέδρασε στην κερδοσκοπία που φάνηκε ότι υπήρχε πίσω από αυτή την υπερπροβολή.

Επίσης, καλοκαίρι στην Αθήνα οι θερμοκρασίες είναι πολύ ψηλά, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σκέψης. Ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

eurokinissi

Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να αποφασίσει. Στην ίδια χώρα δεν μπορούν να υπάρχουν δύο συμπεριφορές.

Γιατί δεν έχει καμία λογική ένας να πληρώνει μάσκες, αντισηπτικά, να κρατάει τις αποστάσεις όταν όλος ο λαός δεν φοράει μάσκα και δεν ακολουθεί ούτε τηρεί τις αποστάσεις.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο μόλις οι έλληνες βγήκαν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.

Αυτή η απώλεια ελέγχου μοιάζει αλλά δεν θα είναι προσωρινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad